Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug påsto kong Harald skal til Australia under VM for å ta livet med ro

- Skulle gjerne slått følge.

RØROS (Dagbladet): Petter Northug var i vanlig godt slag etter å ha spurtslått konkurrentene og vunnet kongepokalen foran øynene på kong Harald i dag.

På pressekonferansen påsto han at kongen, altså Harald, hadde fortalt ham at han skulle til Australia under VM i Falun for å ta livet litt mer med ro.

- Det hørtes fornuftig ut, sa jeg, jeg skulle gjerne slått følge, men jeg må til Falun og vise at vi nordmenn kan bite fra oss der, sa Northug.

Beit fra seg gjorde han i aller høyeste grad på dagens tremil. Northug lå som vanlig bakerst i tetgruppa, og selv når avstanden fram til Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth begynte å bli faretruende stor, hadde Northug full kontroll.

- Hadde det vært VM hadde jeg ligget lenger framme, men jeg liker å gi meg selv noen utfordringer når det er NM, fortalte Petter.

Og la til:

- Da jeg så Niklas stivne i den siste bakken der ble jeg skremt, for jeg har sett Niklas stiv før, og da har han prestert bra.

Mandag reiser Northug tilbake til høyden igjen. Høydeopphldet han var på i forkant av NM ble som kjent avbrutt da han mot sin vilje måtte gå sprinten i NM.

- Hvorfor er sprinten i Falun så viktig for deg at du avbrøt høydeoppholdet?

- Har jeg sagt det? Det er ikke ofte jeg blir invitert til å gå skirenn, og jeg var ikke sikker på om jeg fikk lov til å gå NM-sprinten en gang. Når jeg da får et brev i posten fra Arild om at jeg fikk lov til å delta, så takket jeg ja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media