Petter Northug forsvarer Erling Braut Haaland

Northug reagerer

Petter Northug mener at Erling Braut Haaland burde slippe å stille opp på pressekonferanse før Nations League-kampene. - Hvorfor skal han det? sier Northug til Dagbladet.

FORSVARER HAALAND: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSVARER HAALAND: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det meste har handlet om Erling Braut Haaland i Fotball-Norge den siste tiden.

21-åringen er en av verdens heteste fotballspillere. Hans kommende klubbskifte har preget sportsnyhetsbildet i store deler av Europa i lang tid. Etter å ha bøttet inn mål for Borussia Dortmund, er det regjerende Premier League-vinner Manchester City han skal representere neste sesong.

Men først er det det norske fotballandslaget som gjelder. I kveld venter Serbia på motsatt banehalvdel i Beograd.

I forkant av de fire Nations League-kampene som venter denne og neste uke, har mediene ønsket både en og flere biter av rogalendingen, herunder ønsker om svar på så vel sportslige som politiske spørsmål, knagget på sportsvaskingen som Manchester City blir assosiert med. Storklubben er eid av en kongefamilie av Abu Dhabi som er beskyldt for grove brudd på menneskerettigheter.

GODT HUMØR: Erling Braut Haaland møter pressen før Nations League, og bryter ut i latter på spørsmål fra journalisten. Vis mer

Northug: - Ikke til å tro

Petter Northug vet en god del om hva det innebærer å være en idrettsstjerne som hele Norge og alle norske medier vil ha tak i.

I glansdagene som verdensener i langrenn skjedde det flere ganger at Northug droppet mixed zone uten å prate med journalistene.

Og hva skjedde så? Flertallet av de norske og også svenske journalistene løp etter Northug ut av stadion, mens de gjenværende langrennsprofilene - som faktisk stilte opp til intervju - ble værende igjen i en uttynnet intervjusone.

Andre ganger igjen - gjerne etter konkurranser - kunne Northug underholde i intervjuer med sine kreative uttalelser.

NORTHUG TIL JOURNALISTEN: - SPØR DEG SELV: Petter Northug virket lite interessert i å snakke med SVTs journalist på pressetreffet i Falun, onsdag. Video: NTB Scanpix / DBTV Vis mer

Til Dagbladet sier Petter Northug at han mener at Braut Haaland burde få slippe å snakke med mediene i forkant av Nations League-kampene mot Serbia, Sverige og Slovenia.

- Jeg ser ingen grunn til at Erling Braut Haaland skal møte pressen før Nations League-kampene, sier Northug.

- Hvorfor ikke? spør Dagbladet.

- Hvorfor skal han det? kontrer Petter Northug.

- For å skape blest og engasjement rundt landslaget inn mot kampene? Hva er argumentene for å slippe å møte pressen?

- Det klarer han helt fint bare ved å være Erling Braut Haaland, svarer Northug til Dagbladet og sikter til det enorme engasjementet som er rundt 21-åringen og den økte markedsverdien det gir til det norske herrelandslaget i fotball.

Budskapet gjentok Northug i en tweet som besvarer en Dagbladet-artikkel tidligere i dag:

- Ikke til å tro at Erling Braut Haaland må stille på pressekonferanse før Nations League-kampene, skriver den fotballinteresserte langrennslegenden der.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Norges Fotballforbund har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser tilknyttet budskapet til Northug.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer