Northug respekterer landslagsledelsens Vasa-nei

- Han vet at vi vil hans beste, sier Nystad.

MAGETRØBBEL: Onsdag ble det bestemt at Petter Northug ikke går søndagens Vasalopp på grunn av magetrøbbel.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MAGETRØBBEL: Onsdag ble det bestemt at Petter Northug ikke går søndagens Vasalopp på grunn av magetrøbbel.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug går ikke Vasaloppet førstkommende søndag på grunn av magetrøbbel, som langrennsesset har vært plaget med siden høydeoppholdet i Italia forrige uke.

Det melder NTB onsdag ettermiddag.

Avgjørelsen ble tatt i av  landslagstrener Trond Nystad og lagets lege Knut Gabrielsen. I utgangspunktet skulle den endelige avgjørelsen blitt tatt i morgen i påvente av svar på en bakterieprøve, men landslagstrener Trond Nystad ga allerede mandag uttrykk for at deltagelsen i Vasaloppet sto i fare.

- Vi fikk ikke de positive svarene som vi ønsket oss fra treninga i dag, og da er det ikke forsvarlig å gå Vasaloppet. Når kroppen ikke fungerer bedre enn det den gjør, så vi ikke noen grunn til å vente med avgjørelsen for å se hvordan det skulle være i morgen, forklarer Nystad overfor Dagbladet.

Ikke forverret Det ligger ingen dramatikk bak avgjørelsen, snarere en erkjennelse om at det vil være vanskelig å hevde seg i det fremste selskapet.

Det er nemlig ennå noen år til Northug sier seg fornøyd med bare å stå på startstreken med mål om å gjennomføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer