Northug risikerer millionregning

Promillekjøring betyr kutt i erstatning.

(Dagbladet): Da Petter Northug kjørte av veien og inn i autovernet med promille natt til søndag brøt han ikke bare loven.

Han brøt også vilkårene i forsikringsavtalen på millionaudien av type A7 Sportback.

Bilen er leaset av Audis finansieringsselskap, gjennom Northugs sponsoravtale med bilfabrikkanten, men det er privatpersonen Northug som har forsikret bilen.

If forsikring bekrefter overfor Dagbladet at Northugs bil er skadeforsikret hos selskapet. Den luksuriøse bilen ble kjørt til vrak natt til søndag i utforkjøringern.

Alt ansvar - Vi kan bekrefte at bilen er forsikret her. Det må vi håndtere i tur og orden. Det skal opprettes sak og vil ta dialog, sier  informasjonsdirektør Jon Berge.

Audi Norge opplyser til Dagbladet at det er brukeren av en leasingbil som er ansvarlig for forsikringen.

- Det er brukeren som bærer alt ansvar, sier informasjonssjef for Audi Norge, Marius Tegneby til Dagbladet.

Dermed risikerer Northug å måtte ta kostnadene for alle skader på sin leasede bil, dersom If slår fast at utbetalingen avkortes på grunn av promillekjøring.

Grovt uaktsomt Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan forsikring, sier følgende på generelt grunnlag om bilforsikring og fyllekjøring:

- Det er grovt uaktsomt å kjøre med promille, og det vil alltid være en vurdering fra sak til sak. Man vil kunne risikere å miste all erstatning eller deler av erstatning. Det kommer an på alvorlighetsgrad eller promille.

Hun understreker at det kan være ulike forhold som forsikringsselskapene må ta hensyn til fra sak til sak.

DYR KJØRETUR? Petter Northugs bil fikk store skader etter møtet med autovernet i Trondheim tidlig søndag morgen. Langrennsløperen innrømmet i går kveld at det var han som kjørte bilen. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
DYR KJØRETUR? Petter Northugs bil fikk store skader etter møtet med autovernet i Trondheim tidlig søndag morgen. Langrennsløperen innrømmet i går kveld at det var han som kjørte bilen. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

- Når en bil er leaset vil forsikringsselskapet gi eier av bilen erstatningen. Fører må ta en eventuell regress, på enten hele eller deler av summen, sier Faaberg.

- Alvorlig sak Audi har foreløpig ikke tatt noen beslutning når det gjelder sponsoravtalen med Northug, de er for tida i dialog med Team Northug.

- Det blir tatt en beslutning i løpet av kort tid. Dette er en svært alvorlig sak, og derfor må vi gå gjennom alt på en fornuftig måte og ikke la oss rive med. Vi trenger arbeidsro, sier Tegneby.

INNRØMMER: Petter Northug satte seg inn i sin leasede bil med promille i blodet. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpix
INNRØMMER: Petter Northug satte seg inn i sin leasede bil med promille i blodet. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpix Vis mer