Northug risikerer soning før jul

Saksbehandler avgjør VM-skjebne.

FÅR DOMMEN I MORGEN: Petter Northug møter i Sær-Trøndelag tingrett for å få dommen i promillekjøringssaken.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FÅR DOMMEN I MORGEN: Petter Northug møter i Sær-Trøndelag tingrett for å få dommen i promillekjøringssaken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northugs ski-VM kan avgjøres av en saksbehandler i kriminalomsorgen. Utgangspunktet er soning før jul.

I morgen blir Petter Northug dømt til ubetinget fengsel når tilståelsessaken hans blir behandlet av tingrettsdommer Ingrid Stigum i Sør-Trøndelag tingrett.

Omtrent uavhengig av hvor lang straffen blir, vil Northug få tilbud om å sone hele eller deler av den med fotlenke i sitt eget hjem.

- For dommer inntil fire måneder tilbyr vi fotlenkesoning om ikke domsgrunnlaget tilsier noe annet. Man må søke om det selv, men kriminalomsorgen sender ut et tilbud om fotlenkesoning til alle det er aktuelt for. Grunnen er at det er ønskelig for kriminalomsorgen å få brukt kapasiteten vår på fotlenkesoning, samtidig som vi har erfaring med at den typen soning minker farene for videre kriminelle handlinger. Er straffen lenger enn fire måneder, kan man også søke om delsoning med fotlenke, forteller direktør i Kriminalomsorg region nord, Jorid Midtlyng, til Dagbladet.

Må sone før nyttår Midtlyng verken kan eller vil gå inn på Northugs konkrete sak, og uttaler seg på generelt grunnlag om soning av promilledommer i hennes region. Der er det heller ingen soningskø, så når dommen blir rettskraftig, tar det ikke lang tid før Northug kan og skal begynne soningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer