Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug ristet på hodet til tross for sterk Tour-åpning

Sundby imponerte stort i prologen.

GOD PROLOG: Petter Northug viste styrke i prologen, men viste likevel ingen tegn til å være spesielt tilfreds.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GOD PROLOG: Petter Northug viste styrke i prologen, men viste likevel ingen tegn til å være spesielt tilfreds. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): Tour de Ski-åpningen ble innledet på dramatisk vis da det holdt på å gå galt i kvinnenes prolog for svenske Stina Nilsson.

I herrenes prolog vant Federico Pellegrino suverent med over to sekunder. Italieneren har vært verdens beste skøytesprinter denne sesongen og er dagens aller største favoritt.

Skotske Andrew Young slo til med sin første pallplassering like før jul og fortsatte å imponere med 2. plass på dagens prolog. Russiske Sergej Ustyugov viste nok en gang at han er en sterk prologløper og kapret 3. plassen.

Petter Northug gjorde en sterk prolog og ble nr. 4. Likevel ristet han på hodet etter målgang, kanskje fordi hovedutfordrer Martin Johnsrud Sundby gjorde det omtrent like bra.

Sundby har karakteristisk nok slitt med forkjølelse i forkant av årets store høydepunkt, men slo til med en oppsiktsvekkende god sprintprolog i sveitsiske Lenzerheide med sin 6. plass.

- Det var greit dette, sier Sundby til Dagbladet.

Sju av ti nordmenn kvalifiserte seg til kvartfinalen. Finn-Hågen Krogh (7), Sondre Turvoll Fossli (22), Anders Gløersen (26), Niklas Dyrhaug (29) og Didrik Tønseth (30) er de øvrige nordmennene som tok seg videre fra prologen.

Overraskende nok gikk Tønseth videre, mens Emil Iversen røk ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media