Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug-rival hadde svineinfluensa

Legkov utslått med 40 i feber.

PROBLEMER MED Å STÅ: Alexander Legkov har fått det fryktede svineinfluensaviruset, men tror fortsatt på VM-suksess. Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDT
PROBLEMER MED Å STÅ: Alexander Legkov har fått det fryktede svineinfluensaviruset, men tror fortsatt på VM-suksess. Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDT Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug håpet russiske Alexander Legkov skulle sørge for drahjelp under jaktstarten over 35 km i Tour de Ski torsdag.
 
I stedet trakk Legkov seg fra Touren. Nå viser det seg at forfallet til Northugs VM-rival skyldes svineinfluensa, skriver det russiske nettstedet Skirun.

27-åringen forteller at han våknet med 40 i feber dagen etter jaktstarten, og følte seg ekstremt dårlig. Han endte opp på sykehus i sveitsiske Davos.

- På reisen dit følte jeg meg verre og verre. De tok tester av meg og kunne straks fastslå at jeg hadde svineinfluensa. Jeg var så svak at jeg ikke klarte å stå på beina, sier Legkov.

Legkov ser nå fram til å trene seg opp til VM i Oslo hjemme i Russland. Feberen slapp nemlig taket etter noen dager.

- Vi må forberede oss til VM. Det ser jeg fram til, fordi det blir en kamp mot Dario (Cologna), Petter (Northug), Luke (Bauer) og Marcus (Hellner), sier russeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling