Northug-rival hadde svineinfluensa

Legkov utslått med 40 i feber.

PROBLEMER MED Å STÅ: Alexander Legkov har fått det fryktede svineinfluensaviruset, men tror fortsatt på VM-suksess. Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDT
PROBLEMER MED Å STÅ: Alexander Legkov har fått det fryktede svineinfluensaviruset, men tror fortsatt på VM-suksess. Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDTVis mer

(Dagbladet): Petter Northug håpet russiske Alexander Legkov skulle sørge for drahjelp under jaktstarten over 35 km i Tour de Ski torsdag.
 
I stedet trakk Legkov seg fra Touren. Nå viser det seg at forfallet til Northugs VM-rival skyldes svineinfluensa, skriver det russiske nettstedet Skirun.

27-åringen forteller at han våknet med 40 i feber dagen etter jaktstarten, og følte seg ekstremt dårlig. Han endte opp på sykehus i sveitsiske Davos.

- På reisen dit følte jeg meg verre og verre. De tok tester av meg og kunne straks fastslå at jeg hadde svineinfluensa. Jeg var så svak at jeg ikke klarte å stå på beina, sier Legkov.

Legkov ser nå fram til å trene seg opp til VM i Oslo hjemme i Russland. Feberen slapp nemlig taket etter noen dager.

- Vi må forberede oss til VM. Det ser jeg fram til, fordi det blir en kamp mot Dario (Cologna), Petter (Northug), Luke (Bauer) og Marcus (Hellner), sier russeren.