Northug-rival viser lovende takter

Det avslører Colognas norske trener.

RIVALER: Petter Northug har en tendens til å slå Dario Cologna i VM-konkurranser. Det vil sveitseren endre på kommende vinter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RIVALER: Petter Northug har en tendens til å slå Dario Cologna i VM-konkurranser. Det vil sveitseren endre på kommende vinter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Dario Cologna har satt seg mål om å ta sitt første VM-gull kommende vinter. Ifølge rapportene har Petter Northugs rival vist svært lovende takter.

Adresseavisen skriver at Cologna nylig gjennomførte intervalldrag på rulleski sammen med de sveitsiske lagkameratene.

I fjor vant Cologna både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Ifølge trener Guri Hetland tyder alt på at Cologna er fullt på høyde med fjoråret.

- Opplegget vårt er i stor grad det samme som i fjor, men vi prøver å ha litt bedre kvalitet på alt. Vi trener forholdsvis tradisjonelt, med mye mengde på sommeren, sier Hetland til Adresseavisen.

Cologna har reist til Seefeld i Østerrike. Der står mye mengde, men også intensive økter på programmet.

- Dario er veldig sulten. Han har ingen VM-medaljer fra før og har VM i Val di Fiemme som sesongens hovedmål. Utover det skal han delta i Tour de Ski, mens enkelte verdenscuphelger må velges bort, forklarer Hetland.

Normalt har Northug dominert de siste mesterskapene, mens Cologna har hatt sin suksess i Tour de Ski og verdenscupen. Colognas eneste mesterskapsgull er OL-gullet på 15-kilometeren under Vancouver-lekene.

Langrennsverdenscupen innledes i svenske Gällivare 24. november.

(NTB)