Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug røk ut av sprinten etter å ha blitt hindret av Brandsdal

- Det var kanskje litt på kanten.

UTE: Petter Northug er ute av sprinten etter å ha blitt hindret av Eirik Bransdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTE: Petter Northug er ute av sprinten etter å ha blitt hindret av Eirik Bransdal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under det tredje heatet av herrenes kvartfinaler i Davos foretok Eirik Brandsdal en manøver som fikk NRK-ekspertene til å lure på om nordmannen ville bli straffet.

På flata økte Petter Northug farten og kom opp på sida. Da skar Eirik Brandsdal inn foran trønderen - en manøver som fikk 28-åringen til å slå oppgitt ut med armene.

- Det er i grenseland det Brandsdal gjør der, mener NRK-kommentator Jann Post.

- Men han fortsetter å gjøre og stopper ikke opp når han er foran, repliserer Torgeri Bjørn.

- Det er helt i grenseland, og så får vi se om juryen ser på det etterhvert, fortsetter Post.

Brandsdal vant heatet, mens Northug ikke greide å komme seg tilbake etter episoden. Northug endte som nummer fire i heatet, men tida var ikke god nok til å gå videre.

- Det var kanskje litt på kanten. Jeg gikk akkurat ut før han kom han på sida. Litt på edgen må vi være vettu, sier Eirik Brandsdal til NRK.

Eirik Brandsdal ble ikke straffet for manøveren - og gikk inn til en tredjeplass i herrenes finale - bak Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen.