Northug røk ut i prologen

Ett hundredel unna avansement.

INGEN BEITO-LYKKE: Petter Northug har først og fremst brukt Beitosprinten som gjennomkjøring før verdenscupåpningen. Resultatene har dermed blitt deretter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INGEN BEITO-LYKKE: Petter Northug har først og fremst brukt Beitosprinten som gjennomkjøring før verdenscupåpningen. Resultatene har dermed blitt deretter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug klarte ikke å kvalifisere seg til kvartfinalene i skøytesprinten på Beitostølen lørdag.

Han kom ikke inn blant de 30 som gikk videre til finalene senere lørdag. Northug ble nummer 31, ett hundredel unna avansement.

Allerede tidlig i prologen ble det klart at Northug ikke hadde dagen. På de siste 20 meterne virket det nesten som han ga opp. Etterpå forsvant han ut i løypenettet for å gå seg ned igjen.

-  Det var nok taktisk at han ikke gikk for fullt mot slutten. Han ville ikke gå mer. Kroppen hans er stinn av trening. Det er litt av det samme som skjedde på Beito for to år siden, sa Northugs personlinge servicemann, Eirik Myhr Nossum til NTB.

Fall ødela for lillebror Lillebror Tomas Northug (20) gjorde det langt skarpere enn storebror, men et fall ødela i semifinalen.

- En stor tabbe av meg, konstaterte han etterpå.

Northug satte staven på skien, en nokså vanlig feil i langrennssprint.

- Synd. Jeg følte at jeg hadde kontroll på situasjonen da jeg falt, sa 20-åringen.

Om to uker er det sprintrenn på Gålå. Etter det rennet blir laget til sesongens første verdenscupsprint i Düsseldorf første helgen i desember tatt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer