Northug røk ut i prologen

Ett hundredel unna avansement.

INGEN BEITO-LYKKE: Petter Northug har først og fremst brukt Beitosprinten som gjennomkjøring før verdenscupåpningen. Resultatene har dermed blitt deretter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INGEN BEITO-LYKKE: Petter Northug har først og fremst brukt Beitosprinten som gjennomkjøring før verdenscupåpningen. Resultatene har dermed blitt deretter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Petter Northug klarte ikke å kvalifisere seg til kvartfinalene i skøytesprinten på Beitostølen lørdag.

Han kom ikke inn blant de 30 som gikk videre til finalene senere lørdag. Northug ble nummer 31, ett hundredel unna avansement.

Allerede tidlig i prologen ble det klart at Northug ikke hadde dagen. På de siste 20 meterne virket det nesten som han ga opp. Etterpå forsvant han ut i løypenettet for å gå seg ned igjen.

-  Det var nok taktisk at han ikke gikk for fullt mot slutten. Han ville ikke gå mer. Kroppen hans er stinn av trening. Det er litt av det samme som skjedde på Beito for to år siden, sa Northugs personlinge servicemann, Eirik Myhr Nossum til NTB.

Fall ødela for lillebror Lillebror Tomas Northug (20) gjorde det langt skarpere enn storebror, men et fall ødela i semifinalen.

- En stor tabbe av meg, konstaterte han etterpå.

Northug satte staven på skien, en nokså vanlig feil i langrennssprint.

- Synd. Jeg følte at jeg hadde kontroll på situasjonen da jeg falt, sa 20-åringen.

Om to uker er det sprintrenn på Gålå. Etter det rennet blir laget til sesongens første verdenscupsprint i Düsseldorf første helgen i desember tatt ut.

Førsteårsseniorene Thomas Northug og Pål Golberg er begge kandidater til å stille der. Det samme er landslaget. Finaleheatet lørdag besto av de seks løperne som utgjør sprintlandslaget på herresiden.

(NTB)