GJØR COMEBACK: Johannes Dürr er påmeldt Nordenskiöldsløpet neste helg.  Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Johannes Dürr er påmeldt Nordenskiöldsløpet neste helg. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB ScanpixVis mer

Northug sa han ville gjøre knock-out på dopingtatte Dürr om han så ham i løypa igjen. Nå gjør han comeback

Skal gå Nordenskiöldsløpet neste helg.

(Dagbladet): I januar i år ble Petter Northug spurt om hvordan han ser på et comeback fra den dopingtatte østerrikeren, Johannes Dürr, og svarte med å si han ville slå ham knock-out i løypa om han så Dürr i langrennsløypa igjen.

Nå får vi se hvordan Northug reagerer, for neste helg er Dürr påmeldt Nordenskiöldsløpet i Jokkmokk, for å gjøre comeback i Sverige. Det skriver svenske Expressen i dag.

- Kan ikke nekte ham I mars deltok Dürr i et mindre løp, og ble nummer tre i Ganghoferlauf-løpet i Østerrike. Under to uker senere gjør han altså comeback, når det 22 mil lange Nordenskiöldsløpet går av stabelen.

- Vi kan ikke påvirke det, dessverre. Vi har sjekket veldig nøye med det svenske skiforbundet og det internasjonelle skiforbundet (FIS). Utestengelsen hans gikk ut i februar, og han har rett til å konkurrere igjen. Vi kan ikke nekte ham å melde seg på, sier arrangøren Wolfgang Mehl til Expressen.

Jørgen og Anders Aukland, samt Vasaloppet-vinneren Jon Kristian Dahl er også påmeldt løpet.

Dagbladet har ikke fått tak i Aukland-brødene eller Petter Northug i morgentimene.

Tatt i Sotsji Johannes Dürr ble tatt i doping dagen før OL i Sotsji starta i 2014. Da hadde han tidligere, samme år slått Petter Northug i «monsterbakken» i Val di Fiemme under Tour de Ski, og uttalte at han ville «ødelegge» Northug.

Northug gratulerte østerrikeren etter at han ble tatt i doping, og mente det var typisk ham.