NEDTUR: Petter Northug kom i mål 0,7 tideler for seint til å klare finale, men den ville det neppe vært noen vits å gå uansett. Lagkamerat Pål Golberg hadde en forferdelig dag i sporet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
NEDTUR: Petter Northug kom i mål 0,7 tideler for seint til å klare finale, men den ville det neppe vært noen vits å gå uansett. Lagkamerat Pål Golberg hadde en forferdelig dag i sporet. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Northug så ingen tegn på at Golberg skulle kollapse

Norge har aldri blitt slått ut i semifinalen i lagsprint.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det ble ingen norsk jubeldag på lagsprinten i Val di Fiemme, for å si det mildt. Jentene falt fra en medalje i sitt løp.

For gutta var det enda verre: Pål Golberg sprakk fullstendig på sin sisteetappe i semifinalen, og da Petter Northug tok over var det håpløst å gå for finale.

Den røk med syv tideler, men faktum er at Golberg neppe kunne fullført en finale uansett.

En skuffet Northug sier han ikke så noen tegn til at lagkameraten skulle falle sammen på denne måten.

- Det var ikke det. Pål går gode sprinter veldig ofte, har gått gode teamsprinter, vant NM i sprint og kom seg til finale her på torsdag, det er sånne ting: Alle kan ha en dårlig dag, sier Northug til Dagbladet.

- Hva tenkte du etter den siste vekslingen?

- Da skjønte jeg jo at det ikke er noen vits å være i en finale. Det er bare utrolig kjedelig. Det er ikke noe vi får gjort noe med, sier Northug, som ikke har snakket med Golberg ennå.

- Jeg har ikke snakket med ham. Jeg skal gjøre det nå så fort jeg er ferdig med dere, sier nordmannen.

Ingen god følelse
Golberg ble liggende i vekslingsområdet i over et minutt før han ble hjulpet på beina. Etterpå måtte han geleides ut av stadion, fullstendig utkjørt, og knust.

- Jeg så ikke det, men jeg hørte etterpå at han var fryktelig sliten. Det er ikke noen god følelse i et VM, da hviler det litt ekstra på skuldrene dine når du går. Men som sagt, Pål lærer av dette her, og kommer helt sikkert tilbake, sier Petter Northug til Dagbladet.

Brukte ikke tid på laguttaket
Uttaket av Pål Golberg har ikke vært helt ukontroversielt. Sverige valgte allrounder Marcus Hellner på sin førsteetappe, og mange mener løypa her i Val di Fiemme er for tøff for sprinterne, i hvert fall i konkurranse med andre allroundere.

- Jeg legger meg ikke bort i laguttak. Jeg fikk høre tidlig at jeg skulle gå sisteetappen, og da bruker ikke jeg noe tid på hvem som skal gå den andre, sier Northug om den biten.

- Pål gikk en god teamsprint i Liberec og har vist god form. Emil Jönsson er jo ren sprinter han også, selv om det ikke gikk så fort i våre heat som de første, sier nordmannen om Sveriges ankermann.

- Det virket som om Hellner og de andre kjørte hardt for å mørne Golberg tidlig?

- Jeg har ikke hørt noen tider og sånn, det så ikke ut som det gikk så fort. Men jeg så at Marcus satte fart på sisterunden, og skjønte at det ville bli taktikken hans i finalen. Du får liksom ikke gjort så mye. Han hadde en dårlig dag, og selv om han er i god form, så er det mulig å ha en dårlig dag, sier Petter Northug.

- Hva vil du si til Pål når du møter ham?

- At dette må han bare glemme så fort som mulig. Han har hatt en bra sesong, han får nye sjanser, sier skistjernen til Dagbladet.