Northug-saken er sendt til retten med straffeforslag

Fra statsadvokaten.

 SENDT SAKEN VIDERE:  Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes under pressekonferansen om tiltalebeslutning mot langrennsløper Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SENDT SAKEN VIDERE: Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes under pressekonferansen om tiltalebeslutning mot langrennsløper Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Petter Northug-saken er oversendt Sør-Trøndelag tingrett med anbefaling om at den føres som tilståelsessak. Påtalemyndigheten holder sitt forslag til straff hemmelig.

Dermed ligger saken nå på rettens bord. Petter Northug avga tirsdag denne uka en uforbeholden tilståelse etter at tiltalebeslutningen ble klar tidligere samme dag. Det bekrefter førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes overfor Adresseavisen.

- Saken ble i ettermiddag oversendt tingretten med anmodning om rettslig avhør og tilståelsesdom. I den oversendelsen er det et forslag om reaksjon, men denne er ikke offentlig, sier Soknes.

Endelig rettslig avgjørelse i saken kan være klar allerede om to uker. En tilståelsessak føres uten aktor, og uten at det legges fram bevis for retten. Northug kommer til å avgi en rettslig forklaring for en dommer, som tar stilling til straffeutmålingen, med utgangspunkt i forslaget fra påtalemyndigheten.

Northug varslet kort tid etter at påtalebeslutningen ble offentliggjort at han ville tilstå. Langrennsløperen er totalt tiltalt på seks punkter etter å ha kjørt med promille i mai. Fem av tiltalepunktene gjelder brudd på veitrafikkloven. Det siste gjelder falsk forklaring.

(NTB)