Northug-saken kan bli utsatt

- Kapasiteten noe dårligere.

 VENTER:  Petter Northug på treningssamling i Italia. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VENTER: Petter Northug på treningssamling i Italia. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Avvikling av høstferie i Sør-Trøndelag tingrett kan medføre at Petter Northug må vente litt ekstra på å få saken sin opp for domstolen.

Langrennsstjernen venter på å få sin tilståelsessak etter promillekjøringen i mai behandlet i Sør-Trøndelag tingrett. Mandag ettermiddag hadde saken fortsatt ikke kommet inn i berammingslistene, skriver Adresseavisen.

Sakene som kommer inn til tingretten i starten av denne uken vil normalt sett bli berammet til å gå i uke 41, 42 eller 43. Avvikling av høstferie i uke 41 kan imidlertid få betydning for hvilken dato Northug-saken havner på.

- Høstferien er noe vi må ta i betraktning med tanke på tiden det tar å få berammet saken. Vi må ta høyde for at både saksbehandlere og dommere skal ha ferieavvikling i denne perioden, og det kan gjøre kapasiteten noe dårligere enn ellers i året, sier administrasjonssjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tingrett til avisen.

Han understreker videre at Northug-saken ikke får høyere prioritet enn andre saker, selv om hovedpersonen er svært profilert.

Sør-Trøndelag tingrett fører saker for retten også i uke 41, men som følge av ferieavvikling kan antallet bli lavere enn normalt.

(NTB)