Northug-saken kan bli utsatt

- Kapasiteten noe dårligere.

VENTER:  Petter Northug på treningssamling i Italia. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VENTER: Petter Northug på treningssamling i Italia. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avvikling av høstferie i Sør-Trøndelag tingrett kan medføre at Petter Northug må vente litt ekstra på å få saken sin opp for domstolen.

Langrennsstjernen venter på å få sin tilståelsessak etter promillekjøringen i mai behandlet i Sør-Trøndelag tingrett. Mandag ettermiddag hadde saken fortsatt ikke kommet inn i berammingslistene, skriver Adresseavisen.

Sakene som kommer inn til tingretten i starten av denne uken vil normalt sett bli berammet til å gå i uke 41, 42 eller 43. Avvikling av høstferie i uke 41 kan imidlertid få betydning for hvilken dato Northug-saken havner på.

- Høstferien er noe vi må ta i betraktning med tanke på tiden det tar å få berammet saken. Vi må ta høyde for at både saksbehandlere og dommere skal ha ferieavvikling i denne perioden, og det kan gjøre kapasiteten noe dårligere enn ellers i året, sier administrasjonssjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tingrett til avisen.

Han understreker videre at Northug-saken ikke får høyere prioritet enn andre saker, selv om hovedpersonen er svært profilert.

Sør-Trøndelag tingrett fører saker for retten også i uke 41, men som følge av ferieavvikling kan antallet bli lavere enn normalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer