Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug satser mot verdenscupåpningen

- Petter er i kjempehumør.

 TIDLIG TILBAKE:  Det ser ut somPetter Northug gjør en langt raskere retur enn først fryktet. 
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TIDLIG TILBAKE: Det ser ut somPetter Northug gjør en langt raskere retur enn først fryktet. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

,Petter Northug har vært gjennom årets første tur på snø. Han testet forholdene i Val Senales, og det gikk så bra at han gjerne vil gå verdenscupåpningen.

 TV 2 melder at han møtte de andre norske langrennsløperne på elitenivå i løpet av treningsturen, og trener Eirik Myhr Nossum sier det var et hjertelig møte.

- Ting flyter bra om dagen. Petter er selv i kjempehumør, og rent formmessig viser han god stigning. På trening hadde han sin beste dag i går, så dette ser lovende ut, sier Nossum.

Nær avtale Treneren sier at det i første rekke er mye trening Petter Northug trenger i tiden som kommer. Langrennsstjernen har planer om å ligge i Nord-Italia de kommende to ukene, og dersom alt går etter planene skal han komme rett fra Livigno til sesongåpningen på Beitostølen.

Det virker også som om Northug er i ferd med å bli så enig med Skiforbundet at han kan skrive under avtalen som må være på plass før han kan gå verdenscuprenn.

Satser mot Kuusamo TV 2 skriver at partene er så nær enighet at det bare gjenstår formaliteter før avtalen kan underskrives. Det bekrefter også Northugs manager, Are Langås Sørum, overfor NTB.

TV 2 skriver også, med Eirik Myhr Nossum som kilde, at Northug gjerne vil gå verdenscupåpningen i Kuusamo, men foreløpig er ingenting avklart. Utviklingen rent treningsmessig i tiden som kommer vil bestemme om det blir Kuusamo-start på Petter Northug eller ikke.

(NTB)