Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug satser på både VM og Tour de Ski

- Det kan kanskje være litt risikabelt.

RISIKABELT: Petter Northug innrømmer at det kan være risikabelt å satse på både VM og Tour de Ski.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RISIKABELT: Petter Northug innrømmer at det kan være risikabelt å satse på både VM og Tour de Ski. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug kjører hardt i italiensk fjellidyll. Sesongens store slag går like i nærheten av der han nå svetter som bare det.

Litt sørøst for Seiser Alm ligger Cavalese. Der går innspurten i Tour de Ski og VM i løpet av to måneder. Northug satser på begge, men innrømmer at det kan være litt «risky business».

- Jeg har egentlig bra erfaring med å gå Tour de Ski foran et mesterskap. Det kan kanskje være litt risikabelt rett før et mesterskap, men det er jo litt færre konkurranser enn i fjor. Det har fungert for meg. Hadde det dreid seg om OL, kunne vurderingen kanskje blitt annerledes, sier Northug til NTB.

Onsdag formiddag brukte han delvis på rulleski langs elven Adige og opp bratte bakker mot Seiser Alm.

I nesten 2000 meters høyde over havet samler han pust, røde blodceller og styrke. Det blir fire høydeopphold i perioden juni til desember.

Revansj Markus Henriksen forlot Rosenborg onsdag. Det fikk Northug med seg.

- Han har gjort det bra for RBK, men i det siste virket det som kan hadde mer motivasjon for å fortsette et annet sted, sier langrennsløperen.

Northug fant ikke tid til å stille opp på korte enkeltintervjuer. TV 2 og NTB var de eneste redaksjonene på plass i Dolomittene onsdag, men han svarte i plenum.

Northug hadde ikke noen god sesong i fjor. Den ble også delvis ødelagt av sykdom.

- Jeg føler jeg har hatt en bra sommer. Det blir mye høydetrening framover og en tøff høst. Jeg ser fram til den og til å konkurrere. Det blir veldig mye i høyden og også intensivt mellom de samlingene, sier han.

Nøkkeldatoer Dette er nøkkeldatoene for Northug den kommende sesongen:

BRATTE BAKKER: Petter Northug er for øyeblikket i Seiser Alm i Italia hvor det norske langrennslandslaget har treningsleir.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRATTE BAKKER: Petter Northug er for øyeblikket i Seiser Alm i Italia hvor det norske langrennslandslaget har treningsleir. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Nasjonal sesongstart: 16.-18. november.

Verdenscupåpning: 24.-25. november.

Tour de Ski: 28. desember - 6. januar.

NM: 24.-28. januar.

VM: 20. februar - 3. mars.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media