<strong>TIL HØYDEN:</strong> Petter Northug dro denne uken på sitt lengste høydeopphold i løpet av karrieren. Langrennsstjernen skal være i de italienske alper 32 dager i strekk.

 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIL HØYDEN: Petter Northug dro denne uken på sitt lengste høydeopphold i løpet av karrieren. Langrennsstjernen skal være i de italienske alper 32 dager i strekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Petter Northug:

Northug setter høyderekord med 32 dager i alpene

- Aldri vært så lenge i strekk i høyden før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug dro denne uken på sitt lengste høydeopphold i løpet av karrieren. Langrennsstjernen skal være i de italienske alper 32 dager i strekk.

Northug forlot Norge onsdag med kurs mot Italia. Nå venter over en måned i høyden.

– Ja, dette er vel et av utropstegnene før denne sesongen. Jeg har aldri vært så lenge i strekk i høyden før. Jeg har vært mye og lenge i høyden før, spesielt før Val di Fiemme 2013. Men da var jeg litt opp og ned for å konkurrere. Nå skal jeg være der i strekk, sier Northug til sin egen hjemmeside tvsporten.no.

Det var et mislykket høydeopphold som ødela VM-sesongen til Northug i fjor. Trønderen påstår at han ikke vil gå på samme smell igjen, før OL i Sør-Korea.

– Jeg sier ikke at dette er en fasit eller om det blir en suksess, men jeg har trua på det. Og med nok dager i lavlandet etter et sånt høydeopphold så håper jeg å høste av dette til de første konkurransene på førjulsvinteren, sier Northug.

Om høyderekorden vil lønne seg får medaljegrossisten svar på i midten av november. Northug skal først gå svenskenes nasjonale åpning i Bruksvallarna, før han helgen etter skal til Beitostølen. Etter disse løpene blir det klart om Northug får gå verdenscupåpningen i Ruka eller ikke.

– Ja, da får vi svar på om jeg har lyktes eller ikke, sier Northug.

Northug-assistent Vidar Undebakke og lagkamerat Chris Jespersen er begge med til Italia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer