<strong> FORNØYD:</strong>  Svein Fanebust sier Coop er fornøyd med den nye avtalen med Petter Northug. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Svein Fanebust sier Coop er fornøyd med den nye avtalen med Petter Northug. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Northug signerer ny Coop-avtale. Her er det nye teamet

Signerte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Coop Norge har i dag inngått ny samarbeidsavtale med Petter Northug.

Avtalen er kommet på plass etter en grundig prosess internt i Coop og flere samtaler mellom partene, skriver Coop i en pressemelding.

-  Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Petter og har store forventninger til hva vi kan få til sammen med ham fremover. Vi mener at den nye avtalen danner et forutsigbart og godt rammeverk om Petters satsing de neste sesongene, og at alt nå ligger til rette for at han skal gå fort på ski og lykkes til vinteren, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Hva konkret den nye avtalen mellom Coop og Northug går ut på, vil ikke matvarekjeden si noe om.

- Vi kommenterer ikke detaljer, sier informasjonsdirektør i Copp, Kristin Paus, til Dagbladet.

Nytt team Det nye sportslige teamet består av sportslig leder Ole Thonstad og trener Stig Rune Kveen.

- Det blir fint å samarbeide enda tettere med Ole Thonstad. Jeg vet hva han kan og hva han står for. Stig Rune og jeg jobber veldig godt i lag, så jeg er trygg på at dette blir bra, sier Northug.

Mister Audi I dag ble det også klart at Audi ikke forlenger kontrakten med Petter Northug etter fyllekjøringen i vår. 

- Vi har vært hele tida klare på at bil og alkohol ikke kan kombineres. Det er et alvorlig brudd, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til Dagbladet.

- Var fyllekjøringa avgjørende for valget?
 

- I lys av det som skjedde, kunne vi ikke fortsette avtalen, sier Tegneby

Takknemlig Petter Northugs avtale med Nye Høyder er avsluttet. Det nye støtteapparatet hans skal engasjeres av et nytt selskap. Det nye selskapet skal ivareta sportslige, økonomiske og administrative forhold rundt Petter Northug.

- Jeg er takknemlig for tilliten Coop viser meg og er kjempefornøyd med avtalen. Det nye oppsettet motiverer meg og legger et godt grunnlag for at jeg kan fortsette satsingen på elitenivå, sier Petter Northug.

Manager Are Sørum Langås legger til:

- Dette var helt avgjørende for Petters videre elitesatsing. Vi har hatt grundige og gode diskusjoner. Begge parter har vært innstilt på å få det til hele, sier han til NTB.

• Dagbladet følger saken.

<strong> NY TRENER:</strong>  Her trener Petter Northug sammen med sin nye trener Stig Rune Kveen i 2009. Foto: Hallgeir Martin Lundemo
NY TRENER: Her trener Petter Northug sammen med sin nye trener Stig Rune Kveen i 2009. Foto: Hallgeir Martin Lundemo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer