SPEKULASJONENE ER OVER: I går signerte Petter Northug kontrakten som binder ham til landslaget kommende sesong. Dermed kan spekulasjonene rundt 24-åringens skifremtid legges død. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.
SPEKULASJONENE ER OVER: I går signerte Petter Northug kontrakten som binder ham til landslaget kommende sesong. Dermed kan spekulasjonene rundt 24-åringens skifremtid legges død. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.Vis mer

Northug signerte for landslaget

- Det har aldri vært noe tvil om det.

||| SANDANE (Dagbladet): I en blomstrende hage utenfor Gloppen Hotell, hvor landslaget er på treningsleir, skrev Petter under papirene som binder ham til landslaget kommende sesong.

- Det har aldri vært noe tvil om det. Landslaget er det beste tilbudet for meg. Derfor var det en selvfølge for meg å skrive under, sier Petter til Dagbladet.

- Er det noe i kontrakta du har reagert på?

- Nei, den er helt grei. Ei standardkontrakt som sikrer meg tilgang på det beste treningsmiljøet og det beste støtteapparatet.

Aldri i tvil
Heller ikke sportssjef Åge Skinstad har vært i tvil om at Petter ville skrive under for nok en sesong på Skiforbundets lag.

- Nei, ærlig talt så har jeg ikke det, selv om det sikkert blir oppfattet som arrogant at jeg sier det, sier Skinstad til Dagbladet.

Han innrømmer likevel at alt fokuset på private lag og en satsinger utenfor landslaget kan ha ført noe godt med seg i den forstand ar en gryende konkurranse om løperne nærmest tvinger forbundet til å være ytterst profesjonelle i alle ledd og tilby et produkt som det ikke skal være mulig å si nei til.

- Vi har tatt inn et nytt begrep i verdigrunnlaget vårt, i tillegg til "Offensiv", "Positiv" og "Samarbeidsvillig". Det ordet er nettopp "profesjonell", sier Skinstad.

Strekk og laks
Etter to treningsøkter i går, en på rulleski og en på beina, skulle landslagsgutta prøve laksen i GLoppenelva der det seinest i går morges ble tatt en fisk på snaue ti kilo.

De kom imidlertid en time seinere til elva enn avtalt.

- Fordi Petter var så sulten. Han har spist fem baguetter og drukket en bøtte cola. Og enda var han ikke mett, sier kjentmann og for anledningen lakseguide Odd-Bjørn Hjelmeset.

Før Petter fikk prøvd laksen måtte han også ises ned og bandasjeres for en strekk i låret han fikk på løpeturen.

- Udramatisk. Han kan nok gjennomføre resten av samlingen som planlagt, og VM er i alle fall ikke i fare, sier trener Morten Sjupvik.
Men noen laks ble det verken på Northug eller noen av de andre løperne. I alle fall ikke inntil Dagbladet gikk i trykken.

Til det var Gloppenelva for kald og nordavinden for sterk.

- Artig lell, sier Petter.

- Jeg har aldri prøvd laksefiske før. Men har fisket dessto mer i sjøen sammen med bestefaren min. Vi dro mye sei og torsk og jeg hadde omtrent sommerjobb med å sløye all fisken vi fikk.

FISKET LAKS: Men verken Petter Northug eller noen av de andre langrennsløperne fikk fisk. Hvertfall ikke mens Dagbladet var tilstede. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.
FISKET LAKS: Men verken Petter Northug eller noen av de andre langrennsløperne fikk fisk. Hvertfall ikke mens Dagbladet var tilstede. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET. Vis mer