Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Petter Northugs formplan

Northug sikker på egen form, men frieriene gjør ham usikker:
- Spent på hva som skjer nå

For andre dag på rad gikk Didrik Tønseth til topps, mens Petter Northug måtte nøye seg med en beskjeden plassering. Det er helt etter planen.

POPULÆR: Petter Northug må bruke mer tid etter rennene enn konkurrentene før han får restituert seg skikkelig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆR: Petter Northug må bruke mer tid etter rennene enn konkurrentene før han får restituert seg skikkelig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): På dagens fristilsrenn på Beitostølen fikk Simen Hegstad Krüger sitt seniorgjennombrudd med sin 2. plass, mens Didrik Tønseth nok en gang trakk det lengste strået og dokumenterte gryende form. Simen Andreas Sveen, som Petter Northug i vår brukte som eksempel på hvorfor han mener Tomas Northug burde fått fornyet landslagsplass, ble nr. 3.

Northug gikk på sin side fra 74. plass i går til 15. plass i går. Den beskjedne plasseringen er imidlertid helt etter planen. Northug brukte siste del av løpet på å gå seg ned. I tillegg har han lagt opp høydeoppholdene slik at det først skal begynne å løsne skikkelig formmessig i minitouren på Lillehammer 2-4. desember.

Mosvik-ekspressen vet at det er der han må være god for å kapre flest mulig verdenscuprenn. Deretter må han følge opp med gode prestasjoner i sesongens hovedmål Tour de Ski og VM i Lahti, hvis alle hans sportslige drømmer skal realiseres.

Petters plan

Northug er trygg på seg selv og sin egen plan.

- Jeg er der jeg ønsker å være. Jeg har fått to gode gjennomkjøringer og er trygg på jobben jeg har gjort. Jeg gleder meg til å gå viktige skirenn, forteller Northug etter dagens 15. plass.

FRIERI:  Petter Northug lot seg ikke forstyrre av denne plakaten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRIERI:  Petter Northug lot seg ikke forstyrre av denne plakaten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Lillehammer er det den viktigste verdenscuphelga med tanke på verdenscupoeng før jul, så jeg har prøvd å «time» det etter høyden. Så for meg er det fortsatt litt tidlig etter høydeoppholdet. Jeg er litt seig og vet at jeg kommer til å gå fortere når jeg får overskudd, sier 30-åringen.

I likhet med Marit Bjørgen må Northug vente litt lenger etter konkurransene før han kan starte restitusjonsprosessen 100 prosent. Nåtidens autografjegere, selfietakerne, står i kø for å få Northugs ansikt med på sine bilder.

Jentenes frieri

Under løpet suste Northug forbi en frierplakat med et lettkledd Northug-bildet og telefonummeret til ei av jentene.

- Jeg har fått med meg det. Det blir spennende å se hva som skjer etter mixed zone, sier Northug.

- Hva forventer du?

HAR KONTROLL: Petter Northug vet hva han driver med, selv om neppe vil ta vare på resultatlistene fra Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR KONTROLL: Petter Northug vet hva han driver med, selv om neppe vil ta vare på resultatlistene fra Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg forventer ingenting. Jeg kommer med blanke ark.

- Ble du forstyrret?

- Nei, jeg tenkte ikke så mye på det. Jeg klarer ikke å tenke så mye på det når jeg går, svarer trønderen.

Det som skjedde etter mixed zone, var at Northug stilte opp på et bilde sammen med jentene, en opplevelse de trolig aldri vil glemme. For 30-åringen gjelder det imidlertid å rette blikket videre.

Neste helg står verdenscupåpningen i Kuusamo på programmet. Spurtkongen har sett seg ut sprinten som en god mulighet.

- Med overskudd og punch bør jeg gjøre en bra sprint i Kuusamo. Det er en løype som passer meg bra, håper Northug.

Overrasket over Tønseth

Men det er først på Lillehammer han forventer å virkelig vise seg fram. Northug tror Tønseth kan følge opp de gode resultatene denne helga også mot resten av verdenseliten.

- Didrik har overrasket positivt med stakinga i går. I dag bekreftet han sine gode form. Han kommer til å trives godt i Kuusamo med bakkene der, spår Northug.

- Jeg klarte å holde følge med Didrik i en runde, så måtte jeg begynne å gå meg ned. Didrik har aldri vært sterkere. Vi har sett det på trening, men nå har han fått det ut på ski også.

- Det blir oppvaskmøte

Langrennsstjerna er ikke helt fornøyd med Northug-familiens prestasjoner på Beitostølen.

- Det blir oppvaskmøte når jeg trekker ut av laget. Vi må evaluere. Jeg vet ikke hvor mange av oss som går i morgen, men vi bør ha en mann i finalen. Even går vel sisterunden fra gårsdagens renn fortsatt, så han må bli ferdig med den først, spøker Northug.

Selv har han ikke bestemt seg for om han går morgendagens sprint ennå. Cupfinalen mellom favorittlaget Rosenborg og Kongsvinger frister nemlig stort.

- Jeg og sikker Niklas har snakket om vi skal dra til Oslo eller gå sprinten. Vi får se, varsler Northug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!