KOM LANGT BAK, MEN VANT BIL: Petter Northug var mer oppatt av å vinne en Subaru Outback enn å vinne Skarverennet. - Det ble reneste folkefesten i løypa, sier pressesjefen om da 24-åringen stoppet opp for å hilse på publikum. Foto: Skarverennet
KOM LANGT BAK, MEN VANT BIL: Petter Northug var mer oppatt av å vinne en Subaru Outback enn å vinne Skarverennet. - Det ble reneste folkefesten i løypa, sier pressesjefen om da 24-åringen stoppet opp for å hilse på publikum. Foto: SkarverennetVis mer

Northug sikret ny bil - så tok han Red Bull-timeout

Til slutt gikk han inn 12 minutter etter vinneren - og bak Therese Johaug.

||| (Dagbladet): I verdenscupavslutningen i Falun tok Petter Northug seg bryet med å håndhilse på alle tilskuerne som ville før han krysset målstreken rett foran nesa på franskmannen Maurice Manifikat.

I dag vartet Mosvik-ekspressen opp med et nytt publikumsfrieri bare han kunne funnet på.

Northug brydde seg nemlig ikke om å gå til topps i Skarverennet mellom Finse og Ustaoset. Allerede kvelden i forveien annonserte han at han utelukkende kom til å fokusere på å gå til topps på den tredje innlagte spurten, der premien var en Subaru Outback.

Det hadde han få problemer med å klare.

Umiddelbart etter å ha sikret seg nytt framkomstmiddel stoppet Northug opp, og satte seg inn i sin nye bil og åpnet en Red Bull mens han hilste på publikum langs løypa.

- Det ble reneste folkefesten, sier Skarverennets pressesjef Martine Frich i en pressemelding.

Med Northug sittende på rumpa i en Subaru, som etter planen skal gis videre til pappa John, ble de andre kvitt en sterk konkurrent.

Dermed var det andre som gjorde opp om seieren i det 38 kilometer lange rennet.

Først i mål var sveitsiske Curdin Perl på tiden 1.28,55, svenske Anders Södergren knep annenplassen 20 sekunder bak mens skiskytterne Ronny Hafsås og Frode Andresen delte tredjeplassen åtte sekunder bak Södergren igjen.

Northug lot vente på seg, og kom først i mål på tiden 1.41,21 - over tolv minutter bak vinneren.

I kvinneklassen viste Therese Johaug hvorfor hun kalles dronningen av Skarverennet.

Hun vant for fjerde gang på rad på tiden 1.38,25, ett minutt og 25 sekund foran toer Marit Bjørgen. Kristin Størmer Steira tok tredjeplassen på tiden 1.40,46.

SLO BJØRGEN: Therese Johaug vant Skarverennet for fjerde gang på rad. Foto: Skarverennet
SLO BJØRGEN: Therese Johaug vant Skarverennet for fjerde gang på rad. Foto: Skarverennet Vis mer