Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug skal gå rulleskirenn på Aker Brygge

Til inntekt for kreftsaken.

Petter Northug sover like godt som før, men formen kunne vært langt bedre. Sesongoppkjøringen er snart i gang og inneholder et løp for kreftsaken. Om ikke lenge er Northug tilbake på snø. Det skjer på Sognefjellet. Innen den tid må han ha tatt en del valg. - Jeg har stadig ideer inne i hodet om forbedringer, små ting som kan gi meg fordeler. Det gjelder på utstyrsfronten. Derfor er dette en meget viktig tid for å prøve ut ting, sier Northug til NTB. Onsdagen tilbrakte han på Toppidrettssenteret. Der løp han fra såletesting til lansering av et showløp. Etterpå ventet gjennomgang av skiforbundets nye satsing på sosiale medier og tips ved gjennomføring av foredrag. 22. juni deltar Northug i et rulleskirenn på Aker Brygge. Inntektene skal gå til kreftsaken. - Vi håper at dette kan gi en del penger i kassen til Aktiv mot kreft. Det virker som et godt opplegg og en god sak. Nå må vi jobbe for å få hit en del utenlandske stjerner slik at det blir et skikkelig show. Northug har selv mistet et nært familiemedlem etter kreftsykdom.
Konge Sovedyret Northug har vært en gode del småsyk i det siste. Han avbrøt en treningssamling på Kanariøyene nylig, men er ikke kvitt alt rusket. - Nå er ikke formen noe å skryte av. Den holder akkurat til 2 x 45 minutter fotball i 6. divisjon. Men sover godt, det gjør jeg. Der ser jeg ingen formsvikt, sier han. Northug scoret et av målene — på straffe — tirsdag for Mosvik IL. Etter tre VM-gull venter en sesong uten mesterskap. Dermed er Northugs hovedmål klart: Tour de Ski. Etappeløpet har han aldri vunnet. I stedet er det blitt tre rake andreplassen bak Dario Cologna (2) og Lukas Bauer. - Sesongopplegget gjør at jeg må framskynde toppformen med tanke på Touren. Jeg ønsker å være i mesterskapsform allerede på det tidspunktet, sier Northug. En seier i Tour de Ski vil gjøre ham komplett som langrennsløper. Da har han vunnet både i VM, OL og Touren. På de tre siste mesterskapene har Northug sikret seg åtte gull.

Tilbake til hverdagen Marit Bjørgen og Therese Johaug er klar for alvoret igjen. Ferie i Dubai og Karibia byttes ut med knallharde nye økter. Duoen sjarmerte VM-publikummet i Holmenkollen og var med på seks gull. - Det var utrolig bra med ti dager i Karibia. Det smakte godt. Men nå er det godt å komme i gang igjen med nye mål. VM er historie. Drømmen min er å vinne Tour de Ski (30. desember-8. januar). Det har jo ingen nordmenn hittil klart, sier Bjørgen til NTB. 22. juni skal hun delta i et showrenn der inntektene går til kampen mot kreft. Det skjer på Aker Brygge. Der får hun selskap av mange andre eliteløpere. Johaug auksjonerte borte sine to VM-gulljakker. Pengene fikk stiftelsen Aktiv mot kreft. - Jeg har opplevd den sykdommen veldig nært på i min egen familie. Jeg brenner veldig for denne saken, sier Johaug til NTB. - Jeg synes det er bra å komme inn i faste rutiner med trening igjen. Men det var godt både for hode og kropp med et avbrekk i april. Verdenscupen starter på Beitostølen i november.
(NTB)

SHOWRENN: Petter Northug skal gå et showrenn for kreftsaken på Aker Brygge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SHOWRENN: Petter Northug skal gå et showrenn for kreftsaken på Aker Brygge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
SKAL VÆRE MED: Marit Bjørgen skal også være med når landslaget arrangerer sammen med sponsorer rulleskirenn i Oslo sentrum.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKAL VÆRE MED: Marit Bjørgen skal også være med når landslaget arrangerer sammen med sponsorer rulleskirenn i Oslo sentrum. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
HUN OGSÅ: Det skal også Kristin Størmer Steira.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HUN OGSÅ: Det skal også Kristin Størmer Steira. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media