Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug skal jakte på skeive OL-medaljer

Sjekk hvordan de ser ut.

DETTE ER OL-MEDALJENE: Det er medaljer av denne typen de norske utøverne skal kjempe om i Vancouver-OL neste år. Foto: REUTERS
DETTE ER OL-MEDALJENE: Det er medaljer av denne typen de norske utøverne skal kjempe om i Vancouver-OL neste år. Foto: REUTERS Vis mer

||| (Dagbladet.no) Det er ikke lenger slik at alle gullmedaljer er runde, flate og enkle i designet.

Ved store internasjonale mesterskap forsøker designerne nærmest å overgå hverandre i kampen om å lage de stiligste medaljene.

Det er ikke alltid de lykkes.

De norske håndballjentene syntes ikke gullmedaljene de vant i Sverige-EM for tre år siden var spesielt vakre. Da var sølvmedaljene fra VM året etter finere.

I kveld, norsk tid, presenterte OL-arrangørene medaljene Petter Northug, Ole Einar Bjørndalen og de andre norske OL-håpene skal kjempe om i vinter.

Corrine Hunt har designet medaljene som skal deles ut til de største olympierne, og hun forteller at ingen av de 615 OL- og 399 Paralympics-medaljene er helt like.

UNIKE: Ingen av de 1014 medaljene som er laget er helt like. Foto: AP
UNIKE: Ingen av de 1014 medaljene som er laget er helt like. Foto: AP Vis mer

- Siden historiene til alle utøverne er unike, følte vi at det var riktig at hver utøver fikk med seg forskjellige medaljer, sier Omer Arbel, som er en av kunstnerne.

De ettertraktede premiene er bølgete. OL-medaljene er relativt runde, mens Paralympics-premiene er mer firkantede. Medaljene er deler av to store kunstverk av en spekkhugger og en ravn.

- Disse medaljene er vakre og vil ære de utøverne som vil skinne for alltid som helter og heltinner fra Vancouver-OL, sier IOC-president Jacques Rogge ifølge The Canadian Press.

Ifølge Associated Press er medaljene de tyngste i OL-historien, med en vekt på mellom 500 og 576 gram. The Vancouver Sun skriver at det blant annet er brukt 2,05 kilo gull, 1,95 kilo sølv og 903 kilo kobber i produksjonen av kunstmedaljene.

DESIGNERNE: Corrine Hunt og hennes meddesigner Omar Abel har laget medaljene. Abel holder et OL-gull, mens Hunt viser fram Paralympics-gullet. Foto: REUTERS
DESIGNERNE: Corrine Hunt og hennes meddesigner Omar Abel har laget medaljene. Abel holder et OL-gull, mens Hunt viser fram Paralympics-gullet. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling