STILLER I SHOWRENN: Petter Northug må trolig opparbeide seg en solid luke etter løpeøvelsen om han skal ha en sjans på å holde unna i alpinduellen. Foto: REUTERS/Anders Wiklund/Scanpix
STILLER I SHOWRENN: Petter Northug må trolig opparbeide seg en solid luke etter løpeøvelsen om han skal ha en sjans på å holde unna i alpinduellen. Foto: REUTERS/Anders Wiklund/ScanpixVis mer

Northug skal knive mot verdens beste alpinister

Duellen starter med løping, avsluttes på ski.

Petter Northug jr. bytter ut langrennsskiene med utforplanker og skal være med i et showrenn i svenske Åre søndag, skriver ABC Nyheter.

Det er en av sponsorene hans som arrangerer rennet, og det sies at flere av verdens beste alpinister skal være med. Det betyr at det er lite trolig at VM-kongen fra Holmenkollen har noen sjanser til å hevde seg høyt oppe på resultatlisten.

De svenske arrangørene forteller at Felix Neureuter fra Tyskland, Ted Ligety fra USA og svensken Jens Byggmark er blant de toppalpinistene som stiller. Mattis Hargin har også sagt at han kommer sammen med fjorårsvinneren Hans Olsson.

Konkurransen er noe spesiell, for den innledes med en liten løpeduell. Deltakerne starter samlet, løper bort til skiutstyret, spenner på seg skiene og setter utfor. Førstemann til Timmerstugan vinner.

Totalt skal visstnok 300 deltakere vært påmeldt, og det finnes nok en del svensker som gjerne vil viste rappkjeftede Petter Northug vinterveien.

(NTB)