Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug skylder på dårlige ski

Beste norske på 6.-plass.

Petter Northug var både skuffet og frustrert etter jaktstarten i verdenscupfinalen søndag. Dårlige ski gjorde at han mistet 3.-plassen.

- Det ble en kamp på slutten. Jeg var med begge italienerne og finnen over toppen siste gang, men så stoppet skiene mine helt opp. Jeg hadde ikke muligheten til å være med inn mot mål når det var slik, sa han til NTB.

- Derfor mener jeg at jeg mistet en tredjeplass på skiene.

Jaktstarten ble vunnet av Vincent Vittoz med den suverene verdenscupvinneren Lukas Bauer på plassen bak. Det var overhodet ingen spenning om de to første plassene, men det ble kamp om tredjeplassen som til slutt gikk til Giorgio Di Centa etter en kanonspurt.

Northug gikk raskt opp i ryggen på Pietro Piller Cottrer, Valerio Checchi, Giorgio Di Centa og Tord Asle Gjerdalen. Bakfra kom også finske Sami Jauhojärvi, men mot slutten var det Piller Cottrer, Di Centa og finnen som hadde de beste skiene.

Begge nordmennene måtte slippe lenge før spurten. Derfor ble det bare sjette- og sjuendeplass på Northug og Gjerdalen.

Fornøyd

- Jeg er fornøyd med det løpet jeg presterte i dag, for jeg gikk meg opp tre plasser, men det var synd skiene var så dårlige. De ødela for meg, og det er ingen tvil om at jeg mistet en plass på seierspallen, sa en veldig skuffet Northug etter rennet.

INGEN PANGAVSLUTNING: Petter Northug jr. (t.v.) og Tord Asle Gjerdalen var ikke i nærheten av pallen i sesongavslutningen i Italia - men de ble i det minst Norges to beste i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
INGEN PANGAVSLUTNING: Petter Northug jr. (t.v.) og Tord Asle Gjerdalen var ikke i nærheten av pallen i sesongavslutningen i Italia - men de ble i det minst Norges to beste i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Det er ikke første gangen de norske løperne har slitt med dårlige ski i skøyterenn i år, men Northug ville ikke legge skylden på smørerne for at det har vært slik.

- Det er nok mer tilfeldigheter som gjør at det er blitt slik, mente Northug.

Sportssjef Åge Skinstad forklarte at skiene til de norske løperne ble smurt for å være bra i snøvær. Det snødde skikkelig da starten gikk, men klarnet opp etter hvert, og det var da de norske fikk problemer.

Mye å gå på

- Vi hadde bra ski da det snødde som verst, men snøværet ga seg litt for tidlig, forklarte Skinstad.

Han mener det ikke er noen trend at de norske løperne har dårligere ski enn konkurrentene.

- Vi kan forbedre oss på alt, også når det gjelder smøring av skiene, sa Skinstad etter den lille nedturen søndagens jaktstart i verdenscupfinalen ble.

Gjerdalen gikk ut på tredjeplass, men var sjanseløs til å beholde den plasseringen. Simen Østensen, som gikk ut som nummer sju, var heller aldri med i kampen om en plass på seierspallen. Det var det bare Petter Northug som var, helt til skiene stoppet helt opp noen kilometer før mål.

Ikke første gang

- Det er ikke første gang i vinter jeg har fått ødelagt et renn på grunn av dårlige ski. Trolig fikk jeg ødelagt det aller beste rennet mitt, skøyterennet i Liberec, fordi skiene ikke holdt mål. Her mistet jeg nok tredjeplassen, sa han.

Men Petter Northug ser også lyst på situasjonen.

- Jeg er i det store og det hele ganske fornøyd med denne verdenscuphelgen i Santa Caterina. Klassiskløpet mitt lørdag er et av de aller beste jeg har gått, sa han.

Northug berømmet verdenscupvinner Lukas Bauer for en fantastisk sesong.

- Han har stor kapasitet og har vært helt suveren i vinter. Jeg vet ikke hva han har gjort, men for meg må det bare bli å jobbe videre med det jeg har tro på, så får jeg håpe at jeg kan ta noen steg og nærme meg ham neste år, sa Petter Northug til NTB i Santa Caterina søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media