Northug-slakt:
- Aner ikke

Petter Northug kom med kritikk av det svenske herrelaget. De slår tilbake mot TV 2-eksperten.

SKAL VI VÆRE VENNER? Venner eller fiender? Det er alltid kort mellom smil og stikk når Calle Halfvarsson og Petter Northug møter hverandre. Her fra innspillingen av Landskampen. Foto: NTB
SKAL VI VÆRE VENNER? Venner eller fiender? Det er alltid kort mellom smil og stikk når Calle Halfvarsson og Petter Northug møter hverandre. Her fra innspillingen av Landskampen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

RUKA (Dagbladet): Langrennssesongen er like rundt hjørnet, og i kjent stil har Petter Northug ladet mitraljøsen for å bombardere svenskene med stikk.

Samtidig som den norske skieliten gikk på Beitostølen forrige helg, hadde svenskene nasjonal åpning i Gällivare.

Og verken Northug eller kollega i TV 2, Peter Soleng Skinstad, var nevneverdig imponert over det de så av naboene våre i øst.

- Jeg tror ikke at det er en svensk utøver som hadde vært topp 15 på 15 kilometer fristil i Norge, sier Skinstad i TV 2-programmet Petter og Petter.

- Det eneste positive er at de har fått fram en nykomling (Leo Johansson, vant to renn journ.anm.), men samtidig så ser vi på nivået og tidene at han ikke er topp 15 i Norge. Han får bryne seg mot de beste, både nordmenn og russere i Finland. Det blir en realitysjekk for dem, slo Northug fast i TV 2-programmet.

VERDENSCUPÅPNING: Den internasjonale skieliten er samlet i finske Ruka når verdenscupen starter opp igjen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ikke artig

Dagbladet møtte det svenske stjerneskuddet Leo Johansson (22) i Ruka torsdag ettermiddag. Han så fram til å få teste seg mot verdenseliten etter bragden i den svenske åpningen:

- Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så bra som det gjorde, men det var veldig morsomt. Det var mange som tok kontakt og syns det var artig. Telefonen gikk varm, sier mannen som vant både 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fristil til Dagbladet.

22-åringen sier at han ikke har satt seg noen resultatmål denne helga, men at han håper å greie å ha fokus på egne arbeidsoppgaver.

Når han hører kritikken fra Skinstad og Northug gir Johannson beskjed om at han har et helt annet fokus:

- Det får han stå for. Vi har ikke møtt dem ennå, men vi får se hvor vi står etter denne helga. Det er ikke det artigste beskjeden å få, men jeg tror vi kan greie oss bra. Stemningen er god i det svenske laget, og vi herrene blir bedre og bedre. Jeg tror vi kan løfte oss i vinter.

NYTT HÅP: Leo Johansson. Foto: Bjørn Langsem
NYTT HÅP: Leo Johansson. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Heller ikke Calle Halfvarsson lar seg pille på nesa av Northug:

- Jeg bryr meg ikke om hva de norske sier. De får si hva de vil. Petter kan bare spekulere. Han aner ikke han snakker om. Jeg tror Leo hadde vært topp 15 i Norge, sier Calle Halfvarsson til Expressen.

Ikke sammenliknbart

Ebba Andersson ble satt litt i skyggen av lagkamerat Frida Karlsson forrige helg. Derfor syns hun det er helt greit at alle snakker om duellen mellom Karlsson og Therese Johaug til helga.

STØTER HERRENE: Ebba Andersson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTER HERRENE: Ebba Andersson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

At norske eksperter snakker ned hennes svenske herrekolleger, finner hun seg derimot ikke i:

- Det er vanskelig å uttale seg om noe sånn. De gikk et løp i Norge, mens vi gikk et helt annet løp i Sverige. De norske og svenske herrene sto ikke på samme startstrek, og derfor har vi ingen anelse om hvordan de løpene var sammenliknet med hverandre, slår hun fast overfor Dagbladet.

Den første duellen mellom de norske og svenske utøverne er fredag morgen. Da er det sprint. Løpene blir sendt på TV 3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer