Northug-slakt: OL i fare

Emil Iversen (30) er allerede tatt ut til OL. Etter en smell på 15 kilometer klassisk i Tour de Ski, mener Petter Northug at Iversen kan ende opp med å gå null distanser i Beijing.

SKUFFET: Emil Iversen etter målpassering på 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide.Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Emil Iversen etter målpassering på 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Iivo Niskanen var total overlegen og Alexandr Bolsjunov visste god form igjen. Like bak fulgte Johannes Høsflot Klæbo på en fjerdeplass.

Med andre ord: De store sluggerne har begynt å finne formen inn mot OL.

- Jeg følte meg bra i dag allerede fra start. Jeg tenkte å starte rolig, men det gikk for raskt fra start. Men det holdt inn, og jeg hadde en god luke. Det var bra, sier Iivo Niskanen i et intervju med FIS.

Vil hjem

Det var det ventet at Emil Iversen også skulle gjøre på favorittdistansen 15 kilometer klassisk, men løpet i Lenzerheide ble en solid nedtur for utøveren som allerede er tatt ut til OL.

Han ble nummer 57, over to minutter bak.

- Jeg hadde ikke feste for en femøring og jeg er ikke i god form heller. Det blir tragisk. Jeg har ingen gode svar på hvorfor det er så dårlig som det er. Jeg er lei meg. Det er tragisk, sier Iversen i et intervju med TV 2.

Nå sier 30-åringen fra Meråker at han vil hjem fra Tour de Ski, og sier at han ikke ser poenget med å gå renn når han er blant de dårligste som er på startstreken.

- Det er bare å kaste inn håndkle, reise hjem og gi opp touren. Hvis jeg får reise hjem så blir det å kjøpe en liter vodka på «taxfreen» og finne noen tørste kompiser i Meråker. Så får jeg ta en frikveld og starte 2022 med blanke ark. Og litt vondt i hodet, sier han til TV 2.

TAUS: For andre helg på rad unngår Emil Iversen pressen etter en svak sprintprolog. Video: Haarstad/Løkås Vis mer

Usikker

Etter dagens renn stilte TV 2-ekspert Petter Northug spørsmålet om Iversen i det hele tatt kommer til å gå en distanse under lekene i Beijing i februar.

- I øyeblikket kan han ende opp uten å gå øvelser i OL, selv om han er tatt ut. Han er ikke i form, mangler fart og er ikke den Emil vi kjenner igjen fra tidligere. Han er en løper som har fart i kroppen og har punsj, sier Northug på direkten.

Iversen har levert to gode klassiskløp tidligere i år, men har slitt i sprint og i fristil. Etter en skuffende helg på Lillehammer tidlig i desember tok 30-åringen en konkurransepause for å trene på hjemmebane i Meråker fram mot Tour de Ski.

I går røyk han ut av sprinten igjen, og i dag var Iversen langt, langt bak.

EKSPERT: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSPERT: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Per dags dato er han ikke inne på noen øvelser i OL. Vi får håpe at han trenger noen gjennomkjøringer og kan gå raskere seinere i touren, sier Northug.

Iversen selv legger til:

- Jeg blir nok ikke å reise til OL hvis jeg ikke får gå noen distanser.

Golberg i god form

Didrik Tønseth håpet også å imponere i dag, men 30-åringen sleit. Han er også ute av OL-dansen etter en 10. plass, 1 minutt og 16 sekunder bak Niskanen.

Pål Golberg derimot viste et nytt godt renn, og er mer eller mindre sikret OL-plass etter den eminente prestasjonen.

Han dunket til med en tredjeplass, bare slått av Niskanen og Bolsjunov. Med andre ord: Et kjempeløp, og med den allsidigheten han har virket det mer eller mindre garantert at det blir OL-tur på mannen fra Gol.

- Det ble veldig bra i dag. Jeg fikk akkurat det været jeg trengte, så forberedelsene mine betalte seg. Det kjennes ekstra godt. Jeg har følt at formen har vært bra uten at jeg har fått uttellingen jeg trengte, sier Golberg til TV 2.

Erik Valnes (8. plass), og Martin Løwstrøm Nyenget (9. plass) fulgte opp like bra, mens Harald Østberg Amundsen og Simen Hegstad Krüger ble nummer 17 og18. Sjur Røthe tok en 24. plass, mens Even Northug ble nummer 51.

JUBLET: Pål Golberg etter 3. plassen i verdenscuprennet 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB
JUBLET: Pål Golberg etter 3. plassen i verdenscuprennet 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer