Northug-slakt: OL i fare

Emil Iversen (30) er allerede tatt ut til OL. Etter en smell på 15 kilometer klassisk i Tour de Ski, mener Petter Northug at Iversen kan ende opp med å gå null distanser i Beijing.

SKUFFET: Emil Iversen etter målpassering på 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide.Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Emil Iversen etter målpassering på 15 km klassisk for menn under Tour de Ski i Lenzerheide.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iivo Niskanen var total overlegen og Alexandr Bolsjunov visste god form igjen. Like bak fulgte Johannes Høsflot Klæbo på en fjerdeplass.

Med andre ord: De store sluggerne har begynt å finne formen inn mot OL.

- Jeg følte meg bra i dag allerede fra start. Jeg tenkte å starte rolig, men det gikk for raskt fra start. Men det holdt inn, og jeg hadde en god luke. Det var bra, sier Iivo Niskanen i et intervju med FIS.

Vil hjem

Det var det ventet at Emil Iversen også skulle gjøre på favorittdistansen 15 kilometer klassisk, men løpet i Lenzerheide ble en solid nedtur for utøveren som allerede er tatt ut til OL.

Han ble nummer 57, over to minutter bak.

- Jeg hadde ikke feste for en femøring og jeg er ikke i god form heller. Det blir tragisk. Jeg har ingen gode svar på hvorfor det er så dårlig som det er. Jeg er lei meg. Det er tragisk, sier Iversen i et intervju med TV 2.

Nå sier 30-åringen fra Meråker at han vil hjem fra Tour de Ski, og sier at han ikke ser poenget med å gå renn når han er blant de dårligste som er på startstreken.

- Det er bare å kaste inn håndkle, reise hjem og gi opp touren. Hvis jeg får reise hjem så blir det å kjøpe en liter vodka på «taxfreen» og finne noen tørste kompiser i Meråker. Så får jeg ta en frikveld og starte 2022 med blanke ark. Og litt vondt i hodet, sier han til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer