Northug slakter egen progresjon

- Det går dårlig, sier han.

KLASSISKTRØBBEL: Petter Northug får det ikke til slik han vil i motbakker i klassisk stil. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KLASSISKTRØBBEL: Petter Northug får det ikke til slik han vil i motbakker i klassisk stil. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg dagens etapper i studio fra klokka 12.30.

TOBLACH (Dagbladet): I dag fortsetter Tour de Ski med en etappe som spikrer utgangspunktet før morgendagens bakkeklatring opp alpinbakken Alpe Cermis. Distansen er 15 kilometer klassisk fellesstart.

Løypa i Val di Fiemme er spesiell i den forstand at den per i dag er den løypa i verdenscupsirkuset med de mest brutale motbakkene. Underveis skal det spurtes om bonussekunder tre ganger - på toppen av den verste bakken. Senere i vinter arrangeres det VM i de samme løypene.

Derfor bestemte Petter Northug seg etter forrige Tour de Ski for å bli bedre i diagonalgang, teknikken som brukes i de bratte bakkene. Men foreløpig er han ikke fornøyd med utbyttet.

- For sakte - Det går dårlig, sier Northug ærlig til Dagbladet.

- Jeg føler at teknikken er bra, men at det går for sakte, sier han.

Det kunne ha vært en fleip - eller et taktisk utspill dagen før den viktige etappen. Men landslagstrener Trond Nystad bekrefter det Northug sier.

- Han har hatt fokus på å ha litt annen kroppsposisjon og litt annet trykk på skiene. Det er en treningssak. Og når man trener på nye ting, kan det være at man tar et steg tilbake og senere to steg fram, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer