Northug slakter Jacobsen: - Hun går som en hund

Etter Norges sølv på kvinnenes stafett er ikke Petter Northug nådig i kritikken sin.

SØLV: Norge måtte nøye seg med sølv på stafetten i ski-VM. Sverige tok gullet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: NRK. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er litt sånn i stafett at det bare er gull som er godt nok. Jeg har vært med og tatt sølv i mesterskap. Det er jo en skandale, sa Petter Northug i TV 2s Camp Seefeld.

Dette sa Northug etter at han så de norske jentene gå inn til et sølv i stafetten, som Sverige vant ved Stina Nilsson på siste etappe.

TØFF DAG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en tøff tredjeetappe under damenes stafett i Seefeld i dag. Hun forteller til Dagbladet at hun var svært skuffet over egen innsats da hun kom i mål. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Den tidligere langrennsstjernen utdyper, og sier at når Sverige vinner gullet og det er stafett, så kan Norge like gjerne havne på tolvteplass.

Det var på tredje etappe at Sverige festet grepet på stafettseieren. Etter at Charlotte Kalla gikk en strålende etappe for Sverige, var det nesten 20 sekunder ned til Norge da Johaug skulle gå den siste etappen.

Ville hatt Johaug som nummer tre

Og Northug var ikke fornøyd med laguttaket til Norge i forkant av stafetten. Det sies at Sverige lo da de så uttaket, og han mener at Johaug ikke var en ideell utøver å ha på siste etappe.

- Hvorfor skal vi ikke bruke Therese på en etappe der vi kan få et forsprang? Det er en taktisk bom på laguttaket, mener han.

Men det er ikke bare laguttaket som får refs av Northug. Han er også svært kritisk til Jacobsen etter dagens stafett.

- Kalla styrte Astrid som hun ville. Hun fikk andreposisjon. Hvorfor skal du ta første føring? På stadion der skulle Kalla ha henne fram. Grunnen til at hun vil ha fram Astrid da, er fordi hun følte seg såpass bra at hun kan gå fra, sier Petter Northug på TV2s Camp Seefeld sending.

Kritikken fra Northug fortsetter, og hinter nok litt til sine egne vaner i skisporet fra da han var på sitt beste:

- Hun må ikke finne på å ta en føring. Hun må stoppe og vise at hun faen ikke skal dra en meter. Hun går opp som en hund, og gjør en jobb. Det skal hun ikke gjøre. Det handler om å komme først til mål.

Svarer Northug

Og Astrid Urenholdt Jacobsen har svart på kritikken fra Northug.

- Det må han få lov til å mene. Jobben hans er å ha meninger, det må han få lov. Det er greit, jeg kunne sikkert gjort noen annerledes, men det var jeg som var i løypa der og jeg ville ikke invitere flere inn i varmen. Han får stå for det han mener, og så får ikke jeg gjort noe annerledes nå uansett, sier Jacobsen til Dagbladet og andre medier i Seefeld.

SLET: Astrid Urenholdt Jacobsen klarte ikke å holde følge med Charlotte Kalla på tredje etappe. Foto: Bjørn Langsem
SLET: Astrid Urenholdt Jacobsen klarte ikke å holde følge med Charlotte Kalla på tredje etappe. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

For hun var etter hvert sjanseløs mot Charlotte Kalla på tredje etappe. Jacobsen sier til Dagbladet at hun ikke var stolt over innsatsen, men presiserer at hun gjorde det hun kunne på tredje etappe.

- Jeg følte først at jeg hadde gjort en dårlig jobb og kanskje hadde gått dårlig. Hittil i år har jeg vært jevn med Kalla. At hun skulle ta med meg så mye var ikke den beste følelsen. Så ser jeg etterpå at det ikke er jeg som har gått dårlig, det er mer at hun har en sjuk dag egentlig. Både hun og Stina er nesten på nivå med Therese. Hvem hadde sett det på forhånd? sier Jacobsen.

Ingvild Flugstad Østberg, som gikk den andre etappen for Norge, svarer Northug noe mer syrlig etter slakten av uttaket og prestasjonene. Hun er ikke begeistret over hans kritikk til dagens lag.

- Han får jo ikke gått i skiløypa, vist seg fram og få oppmerksomhet der. Så da må han gjøre noe for å få litt oppmerksomhet. Da lønner det seg å sparke litt ekstra i uttalelsene. Jeg tror ikke det er vondt ment fra noen sin side, sier hun til NRK.

Dette var første gangen Norge tapte en stafett i VM siden 2009. Altså ti år siden sist gang de måtte se seg slått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer