DÅRLIG UTGANGSPUNKT: Tomas Northug klarte ikke å gi storebror Petter det utgangspunktet begge hadde håpet på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DÅRLIG UTGANGSPUNKT: Tomas Northug klarte ikke å gi storebror Petter det utgangspunktet begge hadde håpet på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Northug slakter seg selv og lillebror Tomas

- Jeg bør slå Bach med to minutter.

HAMAR (Dagbladet): Petter Northug gikk en superetappe da han sikret Strindheim sølvet på dagens NM-stafett. Han gikk ut som nummer elleve, ett minutt og 19 sekunder bak teten, og kom i mål mindre enn ti sekunder bak Byåsens ankermann Ole-Marius Bach.

Men Northug selv opplevde det på ingen måte som noe superløp.

- Det var helt greit. Men jeg bør slå Bach med to minutter på ti kilometer. Det klarte jeg ikke, så jeg må bli i bedre form, fastslår Northug.

- Like dårlig som blomsterkastinga Minst like kritisk er han til lillebror Tomas, som gikk andreetappen for Strindheim.

- Det var vel like dårlig som blomsterkastinga etterpå, så jeg skulle gjerne ha sett at han var piggere, sier Northug.

Lillebror Tomas klusset det nemlig til da han skulle kaste en blomsterbukett til publikum etter løpet. Buketten gikk ikke opp på tribunen, men havnet i stedet bak ryggen hans.

Tomas Northug er da heller ikke spesielt godt fornøyd med egen innsats.

- Kjedelig - Det ble en kamp om å henge på. Jeg føler jeg kjempet bra, men jeg hadde ikke en sånn dag som på stafetten i fjor. Da gikk jeg mye fortere på ski. Klart det er litt kjedelig når vi har et så bra lag som vi har, som forklarer nedturen slik:.

- Jeg har litt dårlig grunnlag og det er det fjerde skirennet denne uka her. Derfor blir det litt tungt.

- Hva var tilbakemeldinga fra lagkapteinen?

- Jeg hører rykter om at han sa det så ut som jeg hadde vært ute på byen rett før han gikk ut. Men som sagt, det er mitt fjerde renn og jeg kjenner at med det grunnlaget jeg har, så blir det tungt på dag fire.

Av kjøtt og blod Det var John Kristian Dahl som gikk startetappen for Strindheim.

På Byåsens vinnerlag gikk Didirk Tønseth, Petter Eliassen og altså Ole-Marius Bach - som føler han hadde god kontroll på Northug som jaget bakfra.

- Jeg gikk kontrollert. Jeg skjønte det kom til å gå, for Petter er bare laget kjøtt og blod, han også, sier Bach.

Leksvik IL sørget for at det ble en heltrøndersk pall på NM-stafetten. På laget gikk Andreas Myran Steen, Kristian Tettli Rennemo og Anders Tettli Rennemo.