SLIPPER SNØ? Det ser ut som at Petter Northug og Dario Cologna slipper å brøyte seg gjennom nysnø. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLIPPER SNØ? Det ser ut som at Petter Northug og Dario Cologna slipper å brøyte seg gjennom nysnø. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Northug slipper å brøyte Tour-løypa

Men været ser verre ut for Bjørgen.

TOUR DE SKI: Følg herrenes 35 kilometer fra klokka 1300, og damenes 15 kilometer fra kl. 1545 i Dagbladets livestudio.

(Dagbladet): Marit Bjørgen og Petter Northug håpte i går at meterologene tok feil.

Det var nemlig meldt snø til i dag, og i verste fall kunne det falt 6-7 centimeter snø i Toblach - noe som ville vært en klar ulempe til de i tet, og en like stor fordel for de som jager i flokk bakfra.

Værgudene ser imidlertid ut til å være på Northugs side i dag, men for Bjørgens del ser det verre ut.

- Det har vært oppholdsvær her i dag tidlig. Det er grått, men skyene ligger høyt og sola er nær å bryte igjennom, sier Anders Skjerdingstad, Dagbladets reporter på stedet.

Håpet på snø Over minuttet bak Northug og Cologna er en større gruppe utøvere som kunne fått en stor fordel av snøvær.

- Noen sier at «alle får snøværet», men de to alene framme i forhold til en gruppe på ti mann bak - som kan rullere hele tida - de får det det mye, mye lettere, sa TV2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet i går ettermiddag.

Marcus Hellner håpet på snøvær slik at han kunne redde stumpene etter et elendig Tour de Ski til nå.

- Det er klart, det ville vært synd for konkurransen om det ble sånn, men for meg er det kanskje bra. Det vil kanskje bety litt flaks, for en gangs skyld, sa Hellner.

Bjørgen kan få snø På værmeldingen i dag står det at det kan komme nedbør i 1500-tiden, noe som i så fall er dårlig nytt for Marit Bjørgen som i går sa at hun fremdeles frykter Therese Johaug i sammendraget.

- Jeg håper Kowalczyk er interessert i å ha stor fart, for jeg er fremdeles redd for Therese, sa Bjørgen til Dagbladet etter gårsdagens sprintseier.

Bjørgen går ut drøyt fire sekunder etter Justyna Kowalczyk på dagens 15 kilometer. Therese Johaug starter to minutter og 26 sekunder etter Bjørgen og Kowalczyk. Hun håpet i går på snø under dagens etappe.

- Jo mer, jo bedre. Jeg trives når det er snø og tunge forhold, sa Johaug i går.

GLIMT AV SOL: Det har vært oppholdsvær i morgentimene i Toblach i dag. Foto: Anders Skjerdingstad.
GLIMT AV SOL: Det har vært oppholdsvær i morgentimene i Toblach i dag. Foto: Anders Skjerdingstad. Vis mer