VANT PÅ HAMAR:  Petter Northug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT PÅ HAMAR: Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Northug slo Halfvarsson på Hamar

Slo til i spurten.

HAMAR (Dagbladet): Petter Northug klinte til og vant Kirkebakken Grand Prix på Hamar. Dermed tok Northug revansje for det, muligens, sviende nederlaget under Blink-festivalen i Sandnes for et par små uker siden.

Seieren var Northugs første i Kirkebaken Grand prix, og kom i Petters ellevte forsøk.

Som vanlig ønsket ikke Northug å snakke med pressen etter løpet, men var i svært så spøkefullt humør overfor konferansieren i Hamar sentrum.

- Langtidsplanen er å avslutte karrieren her i 2029, sa han både før og etter løpet, til stor latter for noen tusen oppmøtte i penværet.

Bestevenner
Calle Halfvarsson var heller ikke vond å be da han ble spurt av langrennslandslagets John Anders Gaustad om hvordan forholdet mellom de to rivalene egentlig er.

- Vi er verdens beste venner, sa Halfvarsson.

- Er dere det?, spurte Gaustad Northug.

- Nja, jeg sendte ham en venneforespørsel på Facebook tidligere i sommer, men han har ikke svart på den, spøkte Northug tilbake.

Ikke umulig å slå
I Sandnes var Petter Northug tung etter et høydeopphold rett i forkant av løpet. I dag var det Halfvarsson som mente han var tung etter å ha kommet rett fra treningsleir.

For selv om rulleskirenn ikke betyr noen verdens ting når rennene på snø begynner i midten av november, ligger det alltid litt prestisje når startnummerne festes på brystet.

I dag var både Tomas og Even Northug i finalen på Hamar, i tillegg til nevnte Halfvarsson, Niklas Dyrhaug og Ola Vigen Hattestad.

Og Petter Northug var sterkest. Nesten litt uvanlig på denne tida av året. 

- Ja, men han er ikke umulig å slå. Det nekter jeg å tro, sier Halfvarsson.

- Jeg føler jeg ligger bra an selv også, selv om det gikk litt tungt i dag, fortsetter svensken.

Northug selv heller iskaldt vann i brystet på ryktene om hans suveren sommerform.

- Det betyr ingenting nå. Det er først når vinteren kommer og du ser hvem som står øverst på pallen at du ser hvem som har gjort den beste jobben, sa Petter.

PS! Det var ikke bare i den individuelle sprinten Petter Northug tok med seg seieren i kveld. Sammen med Ingvild Flugstad Østberg vant han også lagsprinten i suveren stil.

PS2! Østberg ble nummer to i kvinnefinalen på Hamar. Sommerens seiersgrossist, Barbro Kvåle, tok en ny seier i gatesprinten i kveld.