ENDELIG SEIER: Petter Northug var et tidels sekund foran Finn Hågen Krogh i 10km klassisk i Granåsen, Trondheim. 

Foto: Ned Alley / Scanpix
ENDELIG SEIER: Petter Northug var et tidels sekund foran Finn Hågen Krogh i 10km klassisk i Granåsen, Trondheim. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Northug slo tilbake - men droppet premieseremonien

- Har ønsket å ha litt mediefri, sier pappa John.

(Dagbladet): Etter to noe skuffende dager i norgescupen i Granåsen, slo Petter Northug tilbake med seier på 10 kilometer klassisk i dag.

Northug vant løpet et tidels sekund foran gårsdagens seiersmann Finn Hågen Krogh, og viste dermed at formen ikke er så langt unna som man kanskje kunne frykte.

- Det ble gått fort i dag, og det var en bra dag for Petter. Kroppen var bedre, han hadde gode ski og alt var i orden. Han sa han følte seg helt grei, sier pappa John Northug til NTB.

Petter Northug trener mot Vasaloppet og har merket langløpet Marcialonga godt på kroppen. Faren mener det er naturlig at resultatene har vært variable i norgescuphelgen.

- Han er i en treningsperiode, og da vil det svinge litt. Det har handlet om å få Marcialonga ut av kroppen. Sju mil med ekstrem staking merker man, sier John Northug.

Mediefri
Fredag ble skikongen nummer 31 i sprintprologen og slått ut, og i går ble han slått av 14 mann på favorittdistansen 15 kilometer fristil.

Etter løpene nektet han å snakke med noen, og ble refset av pressetalsmann Otto Ulseth for å ha brutt mediereglene rundt landslaget.

- Jeg ønsker ikke å si noe. Jeg tar fri fra å uttale meg denne helga, sa Northug etter gårsdagens 15. plass.

Droppet premieseremoni
Norgescuprennene i Granåsen er en del av Petter Northugs forberedelser til Vasaloppet 4. mars.

- Det går etter planen mot Vasaloppet, men det er viktig å passe helsa. Det er kaldt i Granåsen, så det er en utfordring å ta vare på helsa og samtidig gå gode konkurranser. Petter diskuterte med landslagstrenerne lørdag, og de har lagt opp et løp videre (mot Vasaloppet), sier John Northug.

Til tross for seier stakk Petter Northug fra medier, fans og til og med premieseremonien søndag.

- Petter har ønsket å ha litt mediefri når han er hjemme. I tillegg var det viktig å komme seg raskt inn, kommenterte pappa John til NTB. Søndag hadde Petter Northug selskap av lillebror Tomas i løypa. 21-åringen fullførte 1.07,4 bak storebroren og ble nummer 15.