Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug slo tilbake mot dem som ikke trodde han kunne vinne: - Det gikk en jævel i meg

Eneste som staket i fire heat.

EN VINNER: Men akkurat her, i semifinalen, var det Eirik Brandsdal med festesmørning som vant heatet. I finalen staket derimot Petter Northug fra alt og alle.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN VINNER: Men akkurat her, i semifinalen, var det Eirik Brandsdal med festesmørning som vant heatet. I finalen staket derimot Petter Northug fra alt og alle.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Han viste styrke og staket seg gjennom alle fire heatene på dagens bysprint i Drammen sentrum. Som eneste mann. 

Verdenscupseieren, den første siden etappeseieren i Toblach i Tour de Ski for et meget drøyt år siden og den første rene verdenscupseieren siden Drammen-sprinten for tre år siden, smakte godt. 

Ekstra godt, siden flere sa det ikke var mulig å stake seg til seier.

- Jeg fikk litt tips om at det var på tide å gå over til feste i kvartfinalen, at det koster for mye å stake fire heat, men da gikk det en jævel i meg. Klassiskskoene ligger igjen på hotellrommet, jeg skal faen meg stake ut dagen. Det føltes godt at jeg kunne vise at jeg hadde krefter og hadde disponert godt nok til å holde ut hele dagen, sier Northug til Dagbladet.

Liker ikke å vinne
Petter har primært lagt opp treninga etter Tour de Ski mot femmila i Holmenkollen lørdag. Seieren i dag var en bonus i så måte, men spøkefuglen Northug kunne likevel ikke dy seg i pressesonen etter løpet. 

- Jeg liker ikke å vinne verdenscuprenn. Jeg liker å vinne i mesterskap, og så liker jeg å ikke vinne noe før eller etterpå. Det klarte jeg i fjor, men det har jeg ikke klart i år. Så det er litt skuffende at jeg vinner her nå, sier han, uten å smile. 

Hetland for landslaget
Inn mot det neste mesterskapet, i Lahti neste vinter, må Northug forholde seg til en ny landslagstrener. Trond Nystad har allerede varslet at han takker for seg etter årets sesong, og Northug er kystallklar på hvem han mener bør overta etter ham. 

- Det er vel en klar kandidat, og vi vet vel hvem det kommer til å bli. Det er Tor Arne som er rett mann, det er det ikke noen tvil om. Det er ikke noen andre navn, som jeg ser, som utfordrer han.

- Ikke Arild Monsen (nåværende sprinttrener) heller?

- Monsen må gå!

På spørsmål om det er aktuelt med et comeback på landslaget om Hetland tar over som landslagstrener, trekker Northug på det. Som kjent har Petter undertegnet en langtidsavtale med landslaget, som sikrer ham hans egen private satsing.

- Vi får se. Hetland er kanskje mannen som kan overtale meg, men hvem vet? Det får vi se, sier Petter.

 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram