Northug snakker ut. Hadde 1,65 i promille og kjørte i 80-90 km/t

Forteller i ny bok

FORTELLER: Petter Northug forteller om hva som skjedde den 4. mai på Byåsen i Trondheim, og tiden etter promillekjøringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORTELLER: Petter Northug forteller om hva som skjedde den 4. mai på Byåsen i Trondheim, og tiden etter promillekjøringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble tidligere i morges kjent at både Petter Northug og familien nå for første gang snakker ut om hendelsene den 4. mai og tiden etter at langrennsstjernen krasjet bilen sin i autovernet på Byåsen i Trondheim i boka «Northug - en familiehistorie» av Sverre M. Nyrønning.

I boka kan man lese at Northug hadde en promille på 1,65 da politiet testet ham den natta.

«... promillekjøring, altfor høy fart, beregnet til 80-90 kilometer i timen i en 40-sone, og å ha forlatt bilen uten å varsle politet om ulykken»

Som å ligge i telt Han forteller selv blant annet om hvordan han opplevde å bli tatt inn på politiets glattcelle etter at han ble pågrepet.

- Glattcellen var trivelig, med en god madrass og et varmt pledd. Jeg følte meg på ingen måte innestengt, betjentene var hyggelige; kort sagt, jeg trivdes og kunne gjerne vært der lenger. Stille, rolig og jeg fikk være i fred. Sammenlignet med å ligge i telt er for øvrig politiets glattcelle den reneste oppturen.

Mandag ble det klart at straffesaken som omhandler Petter Northug er oversendt Trøndelag Statsadvokatembeter. Saken er med andre ord ferdig etterforsket av politiet, som igjen har sendt over en påtaleinnstilling til Statsadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer