Northug snublet bort gullet

- Hadde mitt livs dag i sporet.

(Dagbladet.no): Petter Northug jr. var i posisjon til å vinne VM-gull i en spurtavslutning på dagens 30 kilometer skiathlom.

- Jeg hadde kanskje mitt livs dag i løypa i dag. Det gikk så lett, synes jeg gikk veldig kontrollert, sier Northug til NRK. 

Men over den siste kneika inn på stadion i Sapporo, satte han den venstre staven på innsiden av venstreskien og gi bokstavelig talt rett på trynet.

Dermed var han sjanseløs mot de tre tyskerne Teichmann, Angerer og Filbrich og italienske Piller Cottrer, som gjorde opp om medaljeplassene.  Teichmann tok gull foran Angerer, mens Piller Cottrer tok bronsen.

- Utrolig kjedelig

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg husker liksom ikke, jeg traff bare bakken plutselig, forsøkte Northug å forklare til NRK etter å ha kommet til hektene etter den første voldsomme skuffelsen.

- Det er så utrolig kjedelig, sier Petter Northug.

Samtidig vet han at han kan få flere sjanser i mesterskapet.

SKUFFET: Petter Northug jr. var fra seg av skuffelse etter å ha falt fra en alle tiders sjanse til å vinne gull på 30 kilometer skiathlom i Sapporo. Foto: Scanpix
SKUFFET: Petter Northug jr. var fra seg av skuffelse etter å ha falt fra en alle tiders sjanse til å vinne gull på 30 kilometer skiathlom i Sapporo. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi får jobbe mot det som står igjen, sier han.

- Ingen hadde slått ham

Landslagstrener Morten Aa Djupvik var nesten like skuffet som Northug sjøl.

- Det er utrolig bittert det som skjer. Om han ikke hadde full kontroll, så hadde Petter i alle fall alle muligheter til å ta dette her, sier treneren til NRK.

Før han går enda lenger:

- Det er ingen av dem i teten der som kunne tatt ham på oppløpet.


Slutt på uflaksen?

I går var Petter Northug skuffet etter at Tor Arne Hetland falt under lagsprinten, slik at Norge mistet gullsjansen. I dag fikk han igjen ødelagt en gullkamp av fall.

Northug snublet bort gullet

- Det ble fall i går, og fall i dag. Vi får håpe vi har brukt opp uhellet nå, sier Eldar Rønning til NRK. 

Rønning og Frode Estil lå i det omkring 20 mann sterke tetfeltet sammen med Northug i store deler av løpet. Til slutt endte de på henholdsvis 12. og 17. plass.

Simen Østensen falt allerede på løpets første sløyfe, og tapte stadig mer tid til han til slutt valgte å bryte løpet.