Northug snublet på beitostølen

Jon Kristian Dahl vant sprinten.

VANT SPRINTEN: Simen Østensen og Petter Northug snublet. Dermed kunne Jon Kristian Dahl på det nærmeste kontrollere inn seieren på Beitostølen. Her fra Nove Mesto i Tsjekkia tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VANT SPRINTEN: Simen Østensen og Petter Northug snublet. Dermed kunne Jon Kristian Dahl på det nærmeste kontrollere inn seieren på Beitostølen. Her fra Nove Mesto i Tsjekkia tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet):  - Jeg gleder med til Kuusamo. Det er så nært Kirkenes at jeg kan håpe på lokal suppoprterstøtte, sier finnmarkingen etter at han kontrollert sikret første sprintseier på Beitostølen.

For da den suverene vinneren av prologen, Simen Østensen, gjorde en Østensen-spesial og snublet i kvartfinalen — og Petter Northug jr. gjorde det samme, var Jon Kristian Dahl egentlig aldri truet.

- Vi kommer til å være en slagkraftig gjeng i Kuusamo når sprintcupen åpner. Jeg trives der og skal kjempe for å forbedre tredjeplassen fra i fjor. Det er i Finland det virkelig starter, smiler Dahl.

På Beitostølen fikk han tettest følge av førsteårsenior Timo Andre Bakken som tok seg overbevisende fram til finalen.

Timo kan blande seg inn blant en knallsterkt norsk lag allerede i vinter.

Russiske Alexander Legkov sørget for at det ikke ble helnorsk på pallen og skjøv Anders Gløersen ned til fjerde.

Petra Majdic startet sesongen slik vi så henne i hele fjor — kontrollert i tet på sprintene.

På Beitostølen var det junioren Maiken Caspersen Falla den som fulgte henne tettest, men selv om Maiken var hakk i hæl opp danskebakken før oppløpet, var den slovenske veteranen aldri truet inn til mål.

Kari Vikhagen Gjeitnes, Karianne Gåsland Bjellånes og Ingri Aunet Tyldum sørget for at vi fikk nye norske navn i toppen.

SNUBLET: Petter Northug. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SNUBLET: Petter Northug. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer