LYTTER:  Skistjerna lyttet til hovedsponsoren hans, og sparker folkene nærmest ham. Foto: Erlend Haugen / Dagbladet
LYTTER: Skistjerna lyttet til hovedsponsoren hans, og sparker folkene nærmest ham. Foto: Erlend Haugen / DagbladetVis mer

Northug sparker hele støtteapparatet: - Jeg mener at et skifte er svært viktig

Lyttet til Coops krav.

(Dagbladet): Skistjerna Petter Northug Jr sier opp avtalen med Nye Høyder, og sparker dermed hele støtteapparatet slik Coop krevde av ham.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sier Petter Northug til Dagbladet, via Kristine Paus i Coop Norge.

Sammenheng Coop mener at det er en klar sammenheng mellom kvaliteten på støtteapparatet og skistjernas prestasjoner den siste tida.

Hovedsponsoren skal ha ønsket endringer i apparatet rundt Northug før den fatale natta 4.mai, men denne kjøreturen har framskyndet prosessen ytterligere.

Det aktuelle apparatet det skal være snakk om er:

• Trener, Eirik Myhr Nossum
• Manager, Are Sørum Langås
• Selskapet «Nye Høyder»

Pappa John Northug er ansatt som seniorkonsulent i Nye Høyder.

- Dramatisk NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn sa dette til Dagbladet da det ble kjent at Coop krevde støtteapparatet sparket.

- Det er dramatisk. Coop er den desidert viktigste enkeltsponsoren, så de kravene veier tungt. Det betyr i praksis at han må følge de kravene. Han har ikke noe valg om han vil fortsette med dem, og det vil være tøft å gå inn i forhandlinger med andre sponsorer med så store summer i sving. Coop har gode kort på hånden, sier Bjørn.

Likevel, Bjørn tror at Northug nå er så motivert til å komme tilbake.

- Han må være villig til å ta de tøffe valgene. Han vil tilbake som verdens beste skiløper. Etter to-tre år med litt lettere opplegg så er tiden nå moden for å gjøre den jobben som kreves, sier han.

• Dagbladet kommer med mer.