Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug-sponsor vil gi Petter plaster på OL-såret i Kollen

Deler ut gratisbilletter til Gratishaugen.

HAR VUNNET HER FØR: Petter Northug, her på vei mot mål på VM-femmila i 2011, satser maksimalt på å lykkes på samme distanse i Holmenkollen neste helg. Foto: Dagbladet
HAR VUNNET HER FØR: Petter Northug, her på vei mot mål på VM-femmila i 2011, satser maksimalt på å lykkes på samme distanse i Holmenkollen neste helg. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL i Sotsji ble en elendig affære for Petter Northug, og før verdenscupen fortsetter i finske Lahti i helga, forsøker Northugs private sponsor å peppe ham opp før neste helgs skifest i Holmenkollen.

Coop har kjøpt opp hele Gratishaugen og gir bort alle billettene til medlemmene sine. Gratis, selvfølgelig.

- Vi har jo sett at det har kostet penger på Gratishaugen de siste årene, og så fant vi ut av siden vi har særlig interesse av langrenn og femmila med Petter Northug i år, ville vi gjøre Gratishaugen gratis igjen, sier konstituert informasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til Dagbladet.

3000 plasser Helt konkret dreier det seg om 3000 plasser som skal deles ut etter førstemann til mølla-prinsippet. Det man må ha med seg opp for å slippe gratis inn er altså et medlemskort i Coop. Hvert medlemskort gir en familie på opptil seks personer gratis inngang.

- Det her er jo fantastisk. Hele teamet vårt har jo medlemskort, så vi skal møte opp hele gjengen for å hjelpe Petter til å få en skikkelig oppreisning etter OL, sier Northugs manager, Are Sørum Langås.

For da Northug også måtte slippe de beste opp den siste motbakken på OL-femmila for en knapp uke siden, ble plutselig den tradisjonsrike femmila i Kollen ekstra viktig for Petter Northug.

- Han skal i hvert fall få heiing av gode Coop-venner når han går forbi Gratishaugen, ler Paus, som håper de klarer å fylle hele haugen med folk.

Gratis mat Som ekstra trekkplaster serverer de toddy, kaffe, boller og pølser til dem som er tidlig nok ute til å komme seg gratis inn. Portene åpner klokka 09 på lørdagen, mens selve rennet begynner klokka 12.

Er du for sent ute til å komme inn gratis, må du finne andre måter å få sett femmila på. Ett alternativ er å komme seg ut i skogen og se løpet langs løypa, men Skiforeningen setter også opp en billettbod ved hovedinngangen til arenaen. Der kan man kjøpe voksenbilletter fra 100 kroner og oppover.

I tillegg til femmila er det også kombinert-konkurranse og hopp for damer i Holmenkollen denne lørdagen.

Hele Norges coronakart