Northug spurtet konkurrentene i senk og ble VM-konge

Femmilsgull.

GULL: Petter Northug lå sedvanlig på halen av feltet i 49 kilometer, før han hentet fram kreftene og regelrett parkerte konkurrentene på oppløpet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULL: Petter Northug lå sedvanlig på halen av feltet i 49 kilometer, før han hentet fram kreftene og regelrett parkerte konkurrentene på oppløpet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Etter å ha ligget beskjedent til i feltet i omtrent 49 kilometer, dukket Petter Northug opp og spurtet konkurrentene i senk på oppløpet.

Med det tok han sitt fjerde gull i dette VM, sitt andre individuelle. Med det kan 29-åringen kalle seg årets VM-konge. Det er Northugs beste VM noensinne.

Lukas Bauer satte opp farten på vei inn på stadion. Det var bare russiske Vylegzjanin, Johan Olsson og Dario Cologna som klarte å henge med. Men Martin Johnsrud Sundby klarte å tette luka i den første bakken, og Northug var på skuddhold.

Paff Dette gullet skulle Petter Northug ha. Lukas Bauer (andreplass) og Johan Olsson (tredjeplass) hadde ikke sjans.

- Femmila er det man setter høyest. Det er godt å lykkes, sa en rørt Northug til NRK.

Northug forteller at femmila henger høyest av det han har gjort i dette mesterskapet.

- Det var ikke noe føre som passet meg i dag, men ejg hadde en veldig god dag og følte meg lett i stigningene. Da føles det helt fantastisk når man er i mål. Det har vært et viktig mesterskap for meg, jeg har trent fokusert mot disse dagene i Falun. Jeg har gjort en solid jobb for å kunne tåle ei femmil, og det føles vanvittig bra å ha gullet nå, sier Northug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.