Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trondheim Skishow 2018

Northug spurtslått av Bolsjunov i Granåsen

Petter Northug viser gryende form. Onsdag ble han nummer to i Trondheim Skishow, slått bare av russiske Alexander Bolsjunov. Marit Bjørgen vant kvinneklassen.

I FORM: Petter Northug er i fin form om dagen. Kun Alexander Bolsjunov kom foran Northug i Trondheim Skishow. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FORM: Petter Northug er i fin form om dagen. Kun Alexander Bolsjunov kom foran Northug i Trondheim Skishow. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen var igjen i finalefeltet i rennet der kun de fremste løperne fikk være igjen etter hvert som rundene på 1,4 kilometer var gjennomført.

Et finalefelt på 40 herreløpere var til slutt kortet ned til fem løpere da de gikk inn i finalen, og det hele ble en kamp mellom Northug og Bolsjunov, skriver VG.

Der var Bolsjunov sterkest, og russeren spurtslo Northug på oppløpet.

– Det ble annenplass. Jeg har aldri vært så nær å bli drept i Granåsen. Takk til Bolsjunov som ga oss juling. Så får vi bruke dette til inspirasjon inn mot VM, sa Northug til stadionspeakeren etter løpet, ifølge VG.

På kvinnesiden gikk Marit Bjørgen til topps. Skidronningen, som har valgt å gi seg som toppløper etter denne sesongen, fikk hard kamp av svenske Charlotte Kalla, men vant foran Kathrine Harsem og den svenske stjernen.

For Kalla ble det hele en siste duell mot Bjørgen.

– Det var utrolig herlig å gå foran et så fantastisk publikum, sa Kalla ifølge TT etter løpet.

Bjørgen er imidlertid ikke helt ferdig for sesongen. 38-åringen stiller i eliteklassen i Skarverennet 21. april.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!