SVENSK ÅPNING: Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen til helga er avlyst. Petter Northug er ivrig etter å komme i gang med rennsesongen, og planlegger å reise til svenskenes sesongåpning i stedet. Foto: Erik Berglund
SVENSK ÅPNING: Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen til helga er avlyst. Petter Northug er ivrig etter å komme i gang med rennsesongen, og planlegger å reise til svenskenes sesongåpning i stedet. Foto: Erik BerglundVis mer

Northug starter sesongen i Sverige til helga

- Det er planen.

(Dagbladet): Den nasjonale sesongåpningen i langrenn på Beitostølen førstkommende helg er avlyst. Svenskene klarer derimot å få til renn, og Petter Northug har nå bestemt seg for å gå i Bruksvallarna.

- Han er veldig innstilt på det, så det er planen, bekrefter Northugs medierådgiver Otto Ulseth overfor Dagbladet.

Også de svenske arrangørene har måttet amputere programmet. Det blir bare ett løp for hvert kjønn. Herreløpet går lørdag, mens kvinnene går søndag. Begge i fristil, men lengden er ikke fastlagt.

Gjennomkjøring - Vi trener hele året for å gå renn. Da er det klart det frister å konkurrere når det blir renn. For Petter er jo dette bare et par timer hjemmefra også, poengterer landslagstrener Trond Nystad.

- Det er en fin mulighet til å få en gjennomkjøring, understreker han.

I motsetning til Northug, deltar ikke Marit Bjørgen eller Therese Johaug i Bruksvallarna.

- Ingen av mine stiller der, opplyser Egil Kristiansen som er sjef for allroundlaget på kvinnesiden.

Ifølge Nystad har Northug som vanlig hatt en positiv utvikling etter at han kom hjem fra høydesamling i Val Senales.

Tidlig i form - Alle rapporter er positive. Men rennet i Bruksvallarna er uansett bare en treningsøkt, fastslår han.

Som de fleste har fått med seg, har Petter Northug Tour de Ski som sesongens store mål. Derfor ønsker han å være tidligere i toppform enn han pleier å være i mesterskapssesonger. I praksis betyr det mindre mengdetrening i den perioden han nå er inne i.

Derfor har han også et klart ønske om å bite fra seg i verdenscupen helt fra start.

- Planen er å kjempe i toppen allerede på Beitostølen, varslet Northug under den nevnte samlingen i Val Senales.

Uvisst på Beitostølen Om det blir verdenscupåpning på Beitostølen 19. november, er fortsatt helt uvisst. Avgjørelsen tas i morgen. Östersund trakk seg i går som alternativ arrangør, og dermed blir det Beitostølen eller ingenting.

- Jeg anslår muligheten for at det blir renn på Beitostølen som under 50 prosent, sier rennleder Jürg Capol i Det internasjonale skiforbundet (FIS) til Dagbladet.

Dermed kan det gå mot at verdenscupen først åpner i finske Kuusamo 25. desember. Hvis de får snø innen den tid, vel å merke.