Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug stiller opp på grisebilde i svensk frieri

Ble selv kalt en gris under VM.

GRISEGUTT: Slik håper Høgskolen i Nord-Trøndelag å lokke flere svenske studenter til studiene sine. Foto: Heiko Junge/Scanpix og Anne Lein Kristiansen
GRISEGUTT: Slik håper Høgskolen i Nord-Trøndelag å lokke flere svenske studenter til studiene sine. Foto: Heiko Junge/Scanpix og Anne Lein Kristiansen Vis mer

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) har fått Petter Northug med på laget for å få svensker mer opptatt av husdyrfag.

Under ski-VM i Holmenkollen ertet Northug opp den svenske kommentatoren Jonas Karlsson da han gikk sidelengs over mål i stafetten foran Sveriges Marcus Hellner. SVT-kommentatoren omtalte Northug som gris.

Gjennom et interregionalt prosjekt har Høgskolen i Nord-Trøndelag studenter på svensk side av grensen. Nå håper en å rekruttere svenske studenter til husdyrdagstudiet i Jämtlands läns Institu för Landsbygdsutvekling, som ligger i Krokoms kommune utenfor Östersund.

Optimal gris - En gavepakke for oss som jobber med norsk-svensk samarbeid om husdyrfaglig utdanning. Der er grisen et sentralt dyr, så her fikk vi virkelig drahjelp fra den svenske sportsjournalisten, sier Marit Hoven ved HiNT til Trønder-Avisa.

- Våre studenter lærer om hvordan grisen tar ut sitt potensial gjennom optimalt miljø og velferd. De grisene som har godt management, er også gjerne de som presterer best, det vil si bygger størst muskler, forklarer Hoven.

Trønderhumor «Les mer om grisen» med en bildemontasje av Northug i bar overkropp og en gris pryder reklamen for studiet: - En artig idé. Den representerer mye av den typiske trønderhumoren Petter selv er en eksponent for, sier manager John Northug.

Han forteller at familien Northug hadde en gris da langrennskongen var liten.

- Men han ble så glad i den og så lei seg da den skulle slaktes, at vi aldri skaffet en ny, sier pappa Northug.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media