Northug stiller til start på hjemmebane i Meråker

Friskmeldt til helgens norgescup.

TILBAKE I HELGEN: Petter Northug stiller til start på lørdagens 30 kilometer fellesstart under norgescupen i Meråker. Han skal etter planen også gå søndagens 10 kilometer.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TILBAKE I HELGEN: Petter Northug stiller til start på lørdagens 30 kilometer fellesstart under norgescupen i Meråker. Han skal etter planen også gå søndagens 10 kilometer.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Petter Northug er klar for konkurranser igjen, og lørdag stiller han til start på 30 kilometer fri teknikk på hjemmebane i Meråker.

Tremila i norgescupen er en fellesstart. Etter planen skal Northug også gå søndagens klassiske 10 kilometer, melder skiforbundet.no.

Petter Northug har slitt med formen etter åpningshelgen på Beitostølen. Han har derfor ikke deltatt i verdenscuprennene i Gällivare og Kuusamo.

Langrennsstjernen gjennomførte i helgen en tilfredsstillende fysisk test på tredemølle på Toppidrettssenteret.

- Denne testen viser at han er i god fysisk form. For Petter er det viktig å komme skikkelig i gang med skisesongen. To slike distanser på hjemmebane bør passe ham fint. Han vil bruke helgens konkurranser som gjennomføring foran høydeoppholdet i Davos, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Etter rennene i Meråker vil Northug dra på et to uker langt høydeopphold i Davos.

Til helgen er det verdenscuprenn i sprint i Düsseldorf. At Northug ikke går der var i utgangspunktet planen også før sesongen.

- For Petter er det viktigere med distanserenn enn at han går sprintrenn i denne perioden av sesongen, sier Djupvik.

(NTB)