Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

WC Drammen

Northug stjal showet, men Brandsdal ble kongen av Drammen

Knallsterk norsk dag på herresiden med fem norske i finalen i langrennssprinten.

HÅN: Northug ga null respekt til motstanderne etter mållinjen i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅN: Northug ga null respekt til motstanderne etter mållinjen i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Eirik Brandsdal viste muskler gjennom hele løpet. Johannes Høsflot Klæbo prøvde å dra fra hele finaleheatet, men det var èn som klarte å henge med. Brandsdal hang på halen til Klæbo i finalen, og det var Brandsdal som hadde mest krefter igjen i spurten.

- Det var fantastisk. Jeg var stiv og trøtt, men noe ekstra slo inn. Det har vært en vanskelig sesong, og denne seieren er veldig motiverende, fortalte Brandsdal.

Den eneste som kunne utfordre norsk topplassering, var russeren Sergej Ustiugov. Russeren klarte å kjempe til seg tredjeplassen mot de fem norske i finalen.

Northug knuste og hånet motstanderne i kvartfinalen

Petter Northug og Emil Iversen var de norske i den første kvartfinalen på herresiden. Petter Northug avanserte fra siste- til førsteplassen på oppløpet. Etter at Northug passerte mål, snudde han seg mot konkurrentene og veivet med armene.

- Jeg fikk fem hjelperyttere og takker for det. Skulle gjerne gått fra mer på slutten, men jeg er ikke bedre, sier en Northug i godt humør.

Petter Northug fikk den sure fjerdeplassen i finalen, men hadde mest fokus på Klæbo i etterkant.

- Det var brutalt å gå i heat med Klæbo. Der er han best i verden akkurat nå, og resten av oss havner i et trekkspill. Jeg var sliten etter den første semifinalen. Det ble for stort strekk i finalen, og det var bare kamp om tredjeplassen inn på oppløpet, sa Northug.

På spørsmål om det kommende rennet i Holmenkollen, skulle ønske han hadde spart litt krefter.

- Jeg skulle ønske jeg røk i prologen, sa Northug.

Harsem tok den sure fjerdeplassen

Kathrine Harsem var den eneste nordmann i finalen på kvinnesiden. Stina Nilsson dro tidlig fra i finalen. Svenske Nilsson tok førsteplassen foran finske Parmakoski på andreplass, og svenske Falk på tredjeplass. Det ble bare nesten for Harsem som endte på den sure fjerdeplassen.

-Jeg var egentlig fornøyd, for jeg var litt tom. Nummer fire i verden, det er ganske bra, sa en ganske fornøyd Kathrine Harsem etter finalen.

Ingvild Flugstad Østberg og Lotta Udnes Weng røk av de norske i semifinalene.

Den regjerende mesteren røk i prologen

Sprinten i Drammen startet med et sjokk da Maiken Caspersen Falla røk ut i prologen, etter å ha vunnet sprinten de siste tre årene på rad.

På herresiden ble det firedobbelt norsk i prologen. Johannes Høsflot Klæbo vant med god margin, og ble stemplet som favoritt i rennet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media