Northug tar VM-forberedelsene på over 2000 meter over havet

Rønning, Sundby og Jespersen blir på lavlandet.

HØYERE OPP Petter Northug tar VM-forberedelsene i Berninapasset, 2000 meter over havet. Her fra Seiser Alm i 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HØYERE OPP Petter Northug tar VM-forberedelsene i Berninapasset, 2000 meter over havet. Her fra Seiser Alm i 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens Petter Northug velger høydeopphold i VM-forberedelsene, vil flere av de norske mannlige allroundløperne satse på trening i lavlandet.

De rene allroundløperne som Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen, har valgt en litt annen oppkjøring fram mot Falun-VM enn sine kvinnelige motstykker og sprinterne.

Etter NM drar de fleste av løperne på det norske langrennslandslaget på et felles høydeopphold i italienske Seiser Alm på rundt 1700-1800 meters høyde.

- Eldar og Martin har hatt suksess med lignende opplegg i lavlandet i 2011 og 2013. De har derfor valgt samme opplegget denne gangen. Det handler om en helhet og totalbelastningen i løpet av en sesong. Det spiller også inn en del familiære årsaker til at de ikke har valgt høydetrening, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Alle de tre er dessuten foreldre, og da passer det ekstra bra å trene i hjemlige omgivelser.

Northug enda høyere Petter Northug skal heller ikke til Seiser Alm. Han har sitt eget opplegg og skal ifølge Løfshus trene enda høyere enn de andre. Han skal opp til Berninapasset på over 2000 meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.