Northug-tester i dag avgjørende for videre planer

Håper på klarsignal til å trene for fullt.

DÅRLIG TID: Petter Northug har mistet mye av sesongoppkjøringen til OL-sesongen på grunn av sykdom, men etter fysiologiske teter i dag håper langrennsstjerna på klarsignal til å trene for fullt igjen. Foto: Bjørn Langsem
DÅRLIG TID: Petter Northug har mistet mye av sesongoppkjøringen til OL-sesongen på grunn av sykdom, men etter fysiologiske teter i dag håper langrennsstjerna på klarsignal til å trene for fullt igjen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Etter to måneder med negative meldinger ser langrennsløperens 60 dager lange sykdomsavbrekk ut til å gå mot slutten. Virustrøbbelet kan nærme seg et tilbakelagt kapittel, skriver Adresseavisen.

Han har i så fall 108 dager på seg til å ta igjen det tapte fram mot OL.

Northug har fått tilbake følelsen som tyder på at han er klar for ordinær trening igjen.

- Ja, han ønsker å trene for fullt, men han får ikke det før testene viser at han kan det og før han er fullt restituert, sier treneren Eirik Myhr Nossum.

Nossum møter Northug i Trondheim i dag.

Etter at Northug har gjennomført fysiologiske tester skal de to sette seg ned for å diskutere treningsprogrammet for ukene framover.

- Det ser mer lovende ut nå enn det har gjort tidligere. Det vil ta rundt 14 dager før kroppen er klar for å trene mellom 25 og 30 timer i uka, sier Myhr Nossum.

(NTB)