Northug testes for TWAR og kyssesyke

Tar organprøver av Petter for å finne ut hva som er galt.

DÅRLIG: Petter Northug står over helgas verdenscupåpning i Gällivare. Legene har fortsatt ikke funnet ut hva som har slått ham ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DÅRLIG: Petter Northug står over helgas verdenscupåpning i Gällivare. Legene har fortsatt ikke funnet ut hva som har slått ham ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig er det ingen som vil dramatisere Petter Northugs tilstand. Men Vidar Løfshus, sportsansvarlig for herrelandslaget, sier:

- Det er litt merkelig at han er såpass ute av det. Petters manglende form er nok en like stor gåte for oss som det er for folk flest, sier altså en av de som følger Petter aller tettest.

- Også for Petter er dette en uvant situasjon. Han har jo vært stinn av trening og ute av stand til å prestere tidligere også, men da har det gått over etter noen fridager. Det gjorde det ikke denne gangen, sier Løfshus om Norges største gullgarantist under ski-VM om tre måneder.

- Fortsatt har jeg tro på at det bare er tid som skal til før det løsner for Petter igjen. Jeg er ikke bekymret verken for sesongen eller for VM, men for sikkerhets skyld kjører vi en utvidet medisinsk test på ham nå, sier Løfshus til Dagbladet.

TWAR og kyssesyke Slike tester tar det minst ti dager å få analysert i den offentlige helsekøen.

I disse testene leter medisinerne etter både pågående og gjennomgåtte infeksjoner.

- I tillegg tester vi for kjente sykdommer som kan føre til en tilstand som den Petter er i nå, sier en av skilandslagets leger, Hans Petter Stokke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer