Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug til Dagbladet: - Jeg var aldri i tvil

Forutså stafettseieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN/OSLO (Dagbladet): De norske stafettgutta innfridde forventningene, og tok hjem stafettgullet - mot en svenske - i Sverige.

Ikke overraskende endte det opp med å handle om Petter Northug og Calle Halfvarsson. På oppløpet gjorde 29-åringen det vi har sett han gjøre en rekke ganger før.

- Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle vinne, sa Northug til Dagbladet etter at gullet var i boks.

Den svenske landslagssjefen, Rikard Grip, var heller ikke så veldig i tvil da han så hvem som kom først på oppløpet.

INNFRIDDE: De norske gutta innfridde forventingene og tok gullet på stafetten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INNFRIDDE: De norske gutta innfridde forventingene og tok gullet på stafetten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg skjønte at det var tapt da Petter kom først inn i hesteskoen. Det finnes ingen bedre avslutter i verden, så skulle vi hatt en sjanse, så måtte Calle ha vært først inn der, sier Grip til Dagbladet.

- Dårlig spurt Petter Northug har nå tatt stafettgull i fem VM på rad.

Men Northug var likevel ikke helt fornøyd med egen spurt.
- Det er et scenario jeg har sett for meg siden sommeren. Jeg skjønte på 3.etappe at det ville bli en duell. Men det var en dårlig spurt. Det var is på oppløpet og umulig å treffe, så det var ikke noe bra, sier Petter Northug til NRK.

Han innrømmer at det er artig å ta gull med tre stafett-debutanter.

- Utrolig artig og spennende med tre VM-debutanter. Jeg merka spenninga, og det var artig når jeg får det utgangspunktet som jeg gjør. Det var bare å putte signaturen på papiret, sier Northug - som beklaget overfor statsminister Erna Solberg at han gjorde det så spennende på slutten.

Barndomskompiser Niklas Dyrhaug omtaler stafettgullet som «sjukt».

- Vi er en fin og samla gjeng, og vi har snakket om dette i lang lang tid. Det er helt sjukt å vinne gull her i Sverige, sier Dyrhaug til NRK.

- Didrik og Petter er barndomskompiser av meg. Og Anders har jeg kjent i mange år, så det er utrolig deilig, sier Norges førstemann om gullet.

Didrik Tønseth måtte slippe mot slutten av sin etappe, men var rolig da han skjønte at Northug var i tet ut på siste etappe.

-  Han leverer gang på gang. Jeg er så glad Petter er norsk. Det må være et helvete å være utlending, sier Tønseth lattermildt.
Hentet inn Sverige Anders Gløersen fikk oppdraget med å hente inn igjen Sverige og Frankrike på den tredje etappen.

Det var en oppgave han taklet godt - og ga Petter Northug noen sekunder ut på siste etappe.

- Jeg var veldig fornøyd med at jeg fikk til et godt løp, og at jeg ga Petter et godt utgangspunkt, sier Gløersen - som ikke legger skjul på at han var svært nervøs før sin etappe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!