Northug til sykehus etter fall

Det rykket til i skuldra da Petter Northug jr. datt i sprintfinalen i Tour de Ski.

MÜNCHEN (Dagbladet.no): Det ble knall og fall på de norske løperne i dag, fire nordmenn gikk over ende i finalene, og i A-finalen krasjet begge de to norske finalistene.

Petter Northug jr. og Øystein Pettersen datt da feltet gikk inn mot første sving i finalen. Northug ruslet inn til 5. plass.

- Plutselig sto staven fast, sa Northug etter løpet.

Staven var brukket på to steder og det var tydelig at det hadde vært en kraftig sammenstøt. Northug hadde vondt etter at han kom i mål.

- Jeg har vondt i skuldra, det var ikke behagelig, sa han.

Sportsjef Åge Skinstad fikk derfor Northug rett inn til støtteapparatet som landslaget har med seg på touren. Etterpå reiste de på sykehus, for å ta en røntgenundersøkelse.

- Resultatet av røntgenundersøkelsen er at Petter har fått et slag mot beinet i albuen. Han skal gå på ski mandag, og forhåpentlig vil det gå bra, sier landslagstrener Vidar Løfshus til NTB.

- Skikkelig bra

FALT FRA PALLSJANSEN: Petter Northug jr. (til venstre) falt etter bare 13 sekunder i sprintfinalen. Foto: REUTERS
FALT FRA PALLSJANSEN: Petter Northug jr. (til venstre) falt etter bare 13 sekunder i sprintfinalen. Foto: REUTERS Vis mer

I likhet med Marit Bjørgen fortalte også Northug til Dagbladet.no i går at han følte formen var på vei. Og som Bjørgen, beviste han det i dag. Han overrasket både seg selv og andre med å gå helt til A-finalen i sprint. Selv om han etter rennet var svært skuffet over å ha falt.

- Jeg følte meg skikkelig bra i dag, nå må vi bare motivere oss og se framover, sier Northug som ikke var overrasket over at formen føltes bra.

- Etter jul bruker det å gå fortere, sier han og presser fram et lurt smil.

Han ble langt fra skremt over de relativt ukjente løperne som var foran han på resultatlista - men bare forbanna over at han ikke fikk sjansen til å sprinte mot dem etter fallet.

- Jeg var pigg, og skulle tatt noen av dem.

Sprint er ikke Northugs sterkeste øvelse, og på forhånd håpte han på en semifinale. Da han klarte å komme til A-finalen samtidig som flere av sammenlagtfavorittene ikke gikk bra - har han allerede skaffet seg et forsprang.

De som var foran nordmannen i dag, skal normalt sett ikke ha like store muligheter i sammendraget. På storfavoritt Tobias Angerer har nå Northug 27 sekunder å gå på.

- Jeg trenger det forspranget, sier Petter.

Rønning mislyktes

Øystein Pettersen ble nest beste nordmann på 6. plass.

- Jeg følte meg bra, så det var synd jeg falt, sa Pettersen som var svært sterk i de innledende rundene. Nå vil han bite fra seg også når touren fortsetter i Oberstdorf, selv om han ikke er blant favorittene.

- Jeg håper jeg kan overraske litt, det er ikke jeg som har satt sprintstempel på meg selv, sier gutten som i det siste har gått flere meget gode renn i Skandinavia og er spesielt god på fellesstarter.

Både Simen Østensen og Tor Arne Hetland falt i semifinalen, men tok dobbelseier i B-finalen og endte dermed på 7. og 8. plass. Verdenscuplederen Eldar Rønning mislyktes og kom ikke videre fra prologen etter å ha blitt nummer 54.

BRA START - TROSS ALT: Petter Northug jr. har et godt forsprang på de andre som kan hevde seg i sammendraget.